De 3 beste tips voor als je gaat verhuizen naar een kleinere woning

Als je na lang zoeken eindelijk een woning hebt gevonden in Amsterdam, bestaat de kans dat je kleiner gaat wonen dan je nu gewend bent buiten de stad. Natuurlijk is dat niet erg, want je zult je immers onderdompelen in de bruisende hoofdstad! Het verhuizen van al je spullen van een groter huis naar een (klein) appartement kan echter een uitdaging zijn. Hoe regel je zo’n verhuizing op een soepele manier? Hieronder ontdek je drie handige tips.

Begin op tijd met plannen

Planning is cruciaal voor een soepele verhuizing. Zeker als je wisselt van omvang van woning is er veel te regelen. Zorg bijvoorbeeld voor het afsluiten van de juiste nutsvoorzieningen, zoals gas, licht en stroom. Ook het aanpassen van je adres voor verschillende abonnementen of bedrijven kan belangrijk zijn.

Begin daarnaast met het inpakken van bepaalde spullen die je weinig gebruikt en mee wilt nemen, zoals keukenspullen die je sporadisch uit de lade haalt. Pas vlak voor de verhuizing zelf is het tijd om essentiële spullen in te pakken. Tot slot is het slim om alvast een verhuisbedrijf Amsterdam te vinden dat je kan helpen met de verhuizing.

Verhuis niet zelf

Verhuizen is erg stressvol en zelf alles inpakken kost je al veel tijd. Als het moment daar is om echt te verkassen, doe je er verstandig aan om niet zelf alles te versjouwen. Een erkend verhuisbedrijf Amsterdam kan je namelijk helpen om alle spullen georganiseerd en snel op locatie te brengen, zodat je ook weer vlot kunt beginnen met uitpakken en je weg vinden in de nieuwe stad.

Erkende verhuizers helpen je bovendien met het versjouwen van zware objecten. Wat als je bijvoorbeeld je bank of wasmachine wilt meenemen naar je nieuwe appartement? De verhuizers weten er raad mee.

Geef spullen weg of verkoop ze

Kleiner wonen betekent meestal ook minder ruimte voor al je spullen. Probeer niet alles te proppen in je nieuwe woning, want het kan erg krap en haast claustrofobisch aan gaan voelen. Kies in plaats daarvan voor het verkopen of weggeven van spullen die je weinig gebruikt en neem alleen de spullen mee die je aan het hart gaan.

Je kunt hiervoor sociale media, Marktplaats of de kringloopwinkel gebruiken. Je kunt ook je woning met inboedel en al verkopen en helemaal met een schone lei beginnen.

Om te weten welke meubels passen en welke niet, zou je inspiratie kunnen opdoen op sociale media als Instagram of Pinterest, daar staan veel voorbeelden en tips op voor het inrichten van kleinere ruimtes.