Dagje naar Amsterdam: 3x onmisbare hotspots

Wat is het eerste wat bij je opkomt als je Amsterdam hoort? De grachten? De vele toeristen? Allemaal waar, want onze hoofdstad heeft zoveel te bieden. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan Amsterdam eraan koppelen. Dat wil niet zeggen dat je ook met alle dingen even aantrekkelijk vindt of blij mee moet zijn. Misschien vind je het helemaal niet zo leuk om in zo’n grote stad te slenteren. Diegenen die er wel van houden hebben vaak aan één dagje niet genoeg. Wij helpen je daarom graag om 3 onmisbare hotspots aan te duiden die je zeker gezien moet hebben tijdens een dagje Amsterdam.

#1 Bewonder de kunstwerken in het Rijksmuseum

Misschien en je op voorhand niet zo’n kunstliefhebber, maar bij een bezoekje aan Amsterdam hoort ook een bezoekje aan het Rijksmuseum. Veel toeristen komen speciaal naar onze hoofdstad om de alle eyecatchers in de kunstwereld te bewonderen. Bovendien stralen de schilderijen meer dan alleen schoonheid uit. Ze vertegenwoordigen de Nederlandse geschiedenis van de kunst. En natuurlijk mag het absolute pronkstuk niet worden overgeslagen: de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Maar ook andere kunstwerken zijn zeker de moeite waard om eens aandachtig te aanschouwen. Waag het dus een keertje om naar het Rijksmuseum te gaan. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen.

#2 Wandel door de rosse buurt

Niet iedereen is hier voor geschikt, maar het is zeker kenmerkend voor Amsterdam: De Wallen. Zeker voor een dagje uit mag een bezoek aan de rosse buurt niet worden overslagen op jouw lijstje. Menig toerist komt graag naar de stad om te kijken of alle verhalen wel daadwerkelijk kloppen. Je hoeft er niet mee eens te zijn wat hier gebeurt, maar iconisch is het wel. Niet voor niets dat de Wallen één van de oudste buurten van de stad is. Alle steegjes, bouwwerken en grachtenpanden zijn al tientallen jaren hetzelfde. Sla deze buurt dus zeker niet over.

#3 Begin je dagje uit op De Dam

En dan hebben we nog het grote centrale plein midden in de stad: de Dam. Vanaf het Centraal Station loop je linea recta richting de Dam om vanuit daar je dag te beginnen. Op dit plein is altijd wel iets te beleven. Is het niet een demonstratie, dan zijn het wel de vele straatartiesten die de aandacht trekken. Natuurlijk vind je er ook het Koninklijk Paleis wat alleen al het aanzien waard is, maar ook het Nationaal Monument mag zeker niet worden overgeslagen. Wil je verder kijken? Sla dan één van de beroemde straten in. Ga shoppen in de Kalverstraat, een cafeetje pakken in de Warmoesstraat of een hapje eten op de Nieuwendijk. Kortom, maak er een onvergetelijk dag van!

Wil je graag naar Amsterdam?

Benieuwd wat de beste reismogelijkheden zijn naar Amsterdam? Wanneer je niet uit de buurt komt van de Randstad en toch graag een keer de hoofdstad zou willen bezoeken, dan is het raadzaam om niet met de auto te komen. De parkeerkosten rijzen vaak de pan uit en er is weinig plek om je auto kwijt te kunnen. Daarentegen reis je wel heel gemakkelijk met het openbaar vervoer naar één van de stations. Vanuit Haarlem of Utrecht ben je zo op het Centraal Station waar je vervolgens alle kanten uit kunt. Kies dus voor de trein, metro of tram om in de stad te komen en beleef een ultiem dagje uit.