Hulp bij het schoonmaken van je auto

Stel jij het schoonmaken van je auto ook het liefst uit? Het kan gevolgen hebben voor de staat van het voertuig. Denk aan een verhoogd risico op slijtage aan de lak van je auto, een grotere kans op slijtplekken in de bekleding van de stoelen, enzovoorts. Een auto schoonmaken in Amsterdam hoef je niet zelf te doen; er zijn partijen die zelfs aan huis komen om de auto grondig te reinigen. Wel zo makkelijk! Werk je veelal op kantoor in Amsterdam? Laat zo’n partij in dat geval naar kantoor komen voor het schoonmaken van de binnen- en buitenzijde van je voertuig. Aan het eind van de dag heb je een auto die weer als nieuw lijkt. Je kunt het schoonmaken van de auto combineren met je auto polijsten in Amsterdam. Dit is interessant, op het moment dat er kleine krassen in de lak van de auto zitten. 

Alternatief voor het gebruik van de wasstraat en wasbox 
Naast de mogelijkheid om een partij langs te laten komen voor het wassen van de auto, zou je ook een rit langs de wasbox of door de autowasstraat kunnen overwegen. Zeker dat laatste wordt afgeraden door liefhebbers van auto’s. Niet voor niets; de apparatuur die hier gebruikt wordt kan erg vervuild zijn. Het maakt dat de kans op krassen in de lak van je voertuig onnodig groot is. Denk aan de zanddeeltjes in deze machines, die over de auto krassen. 

Autowasstraat en wasbox geen duurzame opties 
Hier komt bij dat het gebruik van een wasbox of een rit door de wasstraat bepaald niet duurzaam is. In de wasbox wordt al snel zo’n 75 liter water verbruikt. Bij een autowasstraat ligt dat verbruik nog vele malen hoger: gemiddeld zo’n 200 liter per beurt. Er zijn partijen die een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel gebruiken, waarbij ze geen water nodig hebben. Een heel duurzaam alternatief, welke het milieu niet onnodig zwaar belast. 

Laat een auto als nieuw lijken met een polijstbeurt 
Een auto kan z’n glans verliezen door de jaren heen. Daarbij kunnen er kleine krassen ontstaan in de lak van het voertuig. Zonde, want het maakt je auto minder mooi! Door de auto te laten wassen en te polijsten, lijkt deze weer als nieuw. Het polijsten geeft de auto z’n glans terug en zorgt daarnaast voor het herstel van de oppervlakkige, kleine krassen. Heb jij het polijsten van je auto op locatie al eens overwogen?