Coaching in Amsterdam: dit zijn de voordelen

Een groot deel van de Nederlanders heeft last van psychische klachten als gevolg van bijvoorbeeld stress of een burn-out. Het zijn voornamelijk vrouwen die hier mee te maken hebben, blijkt uit recente cijfers van het CBS.

 

Om dergelijke klachten tegen te gaan of zelfs te voorkomen, kun je een coach inschakelen. Daarbij kan coaching Amsterdam helpen bij je persoonlijke groei, zakelijke groei en andere doelen die je in je leven hebt gesteld. In dit artikel lees je meer over wat coaching precies is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is coaching precies?

Vandaag de dag zijn er diverse soorten coaches die je in kunt schakelen wanneer je moeite hebt met zelfontwikkeling, zakelijke groei of andere problemen die ervoor zorgen dat je niet verder komt in je persoonlijke of zakelijke leven. Kort samengevat helpt een coach je bij dit soort situaties. Sta je voor een uitdaging waardoor je niet verder kan groeien en loop je volledig vast? Of zijn er andere onderdelen in het leven waar je wel wat professionele hulp bij kan gebruiken? In dat geval kun je een coach inschakelen. Coaching wordt ook wel gezien als de meest persoonlijke manier van leren, omdat een coach eigen ervaring en opgedane kennis gebruikt om jou te helpen.

Een coach gaat daarbij persoonlijk met jouw kwestie aan de slag om bepaalde doelen te bereiken. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van je zelfvertrouwen, het leren omgaan met stress en werkdruk, het overwinnen van onzekerheid en het krijgen van energie en enthousiasme om beter te kunnen werken. Maar: coaching kan je ook helpen bij je persoonlijke groei, waarbij je samen kijkt naar je sterke en zwakke punten en je aan de slag gaat met het versterken van je eigen zelfvertrouwen. Er zijn verschillende soorten coaches die je in kunt huren, zoals aan loopbaancoach, een business coach en een life coach.

Coaching Amsterdam biedt professionele begeleiding

Er zijn talloze voordelen te vinden aan coaching. Het grootste voordeel is direct de grootste reden waarom je een coach inhuurt: je hebt behoefte aan professionele hulp; aan de hulp van een expert die weet wat hij doet en wat er nodig is om jou te helpen met dat wat je nodig hebt. Met dergelijke professionele begeleiding kun je een oplossing vinden voor het ‘probleem’ waar je mee zit. Dat kan van alles zijn: van meer zelfvertrouwen creëren tot het vinden van een baan die beter bij je past. Door de professionele hulp is een oplossing van je probleem altijd dichterbij dan je misschien had gedacht.

Altijd persoonlijke hulp gebaseerd op jouw situatie

Wat ook erg prettig is aan een coach inschakelen is dat coaching altijd persoonlijk is. Waar jij behoefte aan hebt en wat je zou willen met betrekking tot coaching ligt helemaal bij jezelf. Daarom wordt zo’n traject ook tot in detail samengesteld op jouw situatie. Jij bent immers, net als ieder ander, uniek wat betekent dat je behoefte heel anders is dan bijvoorbeeld de behoefte van een vriendin, je buurman of een collega. Wees duidelijk in wat je dwars zit en wat je zou willen en er wordt een persoonlijk plan samengesteld door en met je coach.

Weet wat je tegenhoudt door te beginnen met coaching

Er zijn ook genoeg mensen in Nederland die merken dat ze bijvoorbeeld energieloos zijn, weinig zelfvertrouwen hebben of geen baan kunnen vinden die écht bij ze past zonder dat ze weten waardoor dat precies komt. Merk je dat er iets is dat je tegenhoudt om verder te groeien of om je echt gelukkig te voelen, maar weet je niet wat dat is? Door aan de slag te gaan met coaching in Amsterdam kom je daar achter. We hebben namelijk allemaal blokkades; iets dat ons tegenhoudt om verder te groeien. Dat kan van alles zijn en met coaching kom je erachter wat dat precies is.

Sneller doeler bereiken met behulp van een coach

Wat tot slot een reden kan zijn om een coach in te schakelen, is omdat je bepaalde doelen wil bereiken. Misschien weet je nog niet wat die doelen exact zijn, maar ook daar kun je achterkomen met behulp van een coach om die doelen vervolgens sneller te behalen. Omdat je tijdens dit soort gesprekken niet alleen afspraken maakt met jezelf, maar ook met de coach is er een grotere stok achter de deur om de doelen daadwerkelijk te bereiken. Je bent immers actief/actiever bezig met het leerproces omdat je je verantwoordelijk voelt voor het nakomen van de afspraken die je hebt gemaakt met je coach.