ARCAM museum

Arcam Amsterdam

ARCAM is in 1986 opgericht als stichting en concentreert haar activiteiten vooral rond Amsterdam. Deze stichting wil zo veel mogelijk mensen bereiken om het draagvlak voor de architectuur te vergroten. Hun doel is een zo groot mogelijk publiek betrokken te maken bij de ontwikkelingen in de architectuur.

Het ARCAM is daarnaast ook nog een soort coördinatiecentrum voor een groot aantal instellingen en bedrijven om bestaande programma’s nog verder te verbeteren, elkaar te ondersteunen en samen visie te ontwikkelen op toekomstige activiteiten op het gebied van landschap en architectuur.

Informatiepunt ARCAM

ARCAM logoAls u informatie zoekt over architectuur, moet u zeker eens een bezoek brengen aan dit museum in Amsterdam. De ruimte waar vooral informatie wordt verstrekt over het gehele gebied van architectuur en wat daarmee samenhangt, bevindt zich op het niveau van de Prins Hendrikkade. Naast het informatiepunt vindt u hier tevens de expositieruimte.

Bent u een liefhebber van architectuur en wilt u graag interessante gebouwen en plaatsen bezoeken in Amsterdam, breng dan eerst een bezoekje aan het ARCAM. Hier vindt u namelijk een schat aan informatie en weet u precies waar u moet zijn in Amsterdam en omstreken. Er is ook heel wat lectuur aanwezig over het onderwerp zoals boeken, tijdschriften, folders, sites, kaarten en een compleet knipselarchief.

Dit is voor iedereen vrij te raadplegen. Tenslotte is in deze ruimte ook nog een zogenaamde actualiteitenwand aanwezig waarop aandacht wordt geschonken aan nieuws en actualiteiten op het gebied van de architectuur. Er is een vaste tentoonstelling te zien die de Amsterdamse architectuurgeschiedenis vanaf het jaar 800 tot heden laat zien. Daarnaast is er ook vijf keer per jaar een expositie over actuele thema’s.

Het prachtige ARCAM gebouw is een bezoek waard

Dit prachtige gebouw is ontworpen door de architect Rene van Zuuk. Aan de buitenkant is het bekleed met gecoat aluminium dat als het ware over het dak, tot aan de grond, om het gebouw is gedrapeerd. Aan de stadszijde van het gebouw ziet u een heel bijzondere sculpturale vorm welke de entree vormt. Aan de waterkant bestaat de gevel geheel uit glas. Dit prachtige gebouw bestaat uit drie verdiepingen welke met elkaar in verbinding staan door middel van vides.

Be the first to comment

Leave a Reply