OT301, creativiteit is aan het woord

In het pand van de voormalige Amsterdamse Filmacademie bevind zich nu OT301. Deze culturele werkgemeenschap huist diverse werkruimtes, waaronder galeries, studio’s en oefenruimtes. Ook vind je hier een vegan keuken, waar je kunt genieten van een veganistische gezonde maaltijd in een relaxte setting. Ruimtes in het pand zijn ook te huur voor diverse evenementen.

Van kraker naar koper in OT301

Krakers van de oude filmacademie ondersteunen hier al sinds 1999 non commerciële kunstenaars en muzikanten door ze een platform te geven. Vandaag de dag zijn de krakers de rechtmatige eigenaar van het pand geworden en is OT301 een goed georganiseerd cultureel centrum waar heel veel mogelijk is voor creatievelingen.

Eén van de smaakvolle projecten van OT301 is De Peper. Hier krijg je veganistische en biologische maaltijden voorgeschoteld met multiculturele invloeden. De horecagelegenheid wordt gerund door vrijwilligers. Je bepaald zelf wat je voor deze maaltijd betaald, maar gangbaar is tussen de 6 en de 10 euro.

Vermaak is er ook in de vorm van exposities en soms worden hier voorstellingen gegeven. De ventilatiekamer bevind zich in de ruimte waar vroeger alle luchtafvoerbuizen van het gebouw uitkwamen. Tegenwoordig is het een ruimte die gehuurd kan worden voor verschillende doeleinden, zoals workshops, lezingen, brainstormsessies en andere kleinschalige projecten. Vanuit de Ventilatiekamer heb je geweldig uitzicht over het Vondelpark en is dus een ideale plek om creativiteit te laten spreken. Twee maal per week wordt de Ventilatiekamer gebruikt als cinema bar.

Bereikbaarheid OT301

OT 301 is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station kun je Tram 1 pakken en uitstappen bij Overtoom / Jan Peter Heijestraat. De ingang van OT301 is 10 meter verderop. Als je de locatie met de auto wilt bezoeken dan is het bezoekadres Overtoom 301. Houdt er rekening mee dat er in het centrum weinig parkeerplaatsen zijn en parkeren hier is niet goedkoop.

Adres:

Overtoom 301, 1054 JL Amsterdam

Be the first to comment

Leave a Reply