Red light district Amsterdam

Red light district Amsterdam

Het red light district van Amsterdam is een samenloop van straten in de oudste buurt van Amsterdam waar je talloze prostituees, seksshops en coffeeshops aantreft. De red light district in het centrum van Amsterdam is eigenlijk zo goed als de bekendste hoerenbuurt van West-Europa. Bovendien is het misschien wel de meest bekende toeristische attractie van Amsterdam en mogelijk ook van heel Nederland.

De Amsterdammers noemen deze buurt meestal De Wallen, maar ook de benaming red light district of Rosse buurt wordt gebruikt. De naam red light district verwijst naar de rode gloed van rode neonverlichting die ’s avonds aan de ramen van de prostituees te zien is. Ook de naam Rosse buurt wordt gebruikt om te verwijzen naar die typerende rode gloed.

Raamprostitutie, seksclubs en coffeeshops

De naam De Wallen verwijst naar de burgwallen die in het oude centrum omgeven zijn door de grachtengordel. De red light district bevindt zich in een gebied omringd door de Warmoesstraat, de Zeedijk, de Nieuwmarkt en het aangrenzende Chinatown gebied. De red light district is nu een van de meest populaire ‘openluchtattracties’ van Amsterdam. Je vindt er een uitgebreid aanbod van raamprostitutie, bordelen, seksclubs en coffeeshops.

Geschiedenis Red light district

De red light district ligt in het oudste deel van Amsterdam. Hoewel er eerst veel kloosters waren, vond er al in de 15e eeuw prostitutie plaats. De vele bordelen en prostitutiegelegenheden zijn dan ook sinds de 15e eeuw niet meer weg te denken uit deze buurt. De red light district wordt nu vooral gekenmerkt door raamprostitutie met de typische rode lampjes aan de ruiten. Het is voor de vrouwen nog enigszins toegestaan om hun klanten te lokken, al moeten ze wel achter een raam blijven zitten met deels geopende gordijnen.

Meer dan prostitutie in het Red light district

De red light district is echter veel meer dan enkel prostitutie. Deze omgeving is gekenmerkt door een enorm rijke geschiedenis. Als je door de Amsterdamse straten wandelt, is het belangrijk om te onthouden dat de red light district één van de oudste en mooiste delen van Amsterdam is. Besef dus goed dat je wandelt langs karakteristieke 14de eeuwse Amsterdamse architectuur.

Wanneer je probeert niet te struikelen op de kronkelende kasseienweggetjes, geniet dan zeker van de statige herenhuizen en de grachten. Bezoek daarnaast zeker en vast eens de Oude Kerk, aangezien dit de oudste kerk is van de hele stad. Er is dus heel wat te bekijken in deze buurt, al kan het wel enigszins moeilijk voor een toerist zijn om zich niet te laten afleiden door wat er nog allemaal te beleven valt in deze straten…

Een veelzijdige belevenis

Drank, drugs, seks en rock & roll, daar is het waar het in deze onvergetelijke red light district allemaal om draait. Toch kan je ook van al deze dingen genieten, zonder er effectief aan mee te doen. Je hoeft dus vast en zeker niet beschaamd te zijn om er als toerist rond te lopen. Je ziet er immers groepen mannen langzaam langs de ramen wandelen, verliefde koppeltjes hand in hand door de straten kuieren, giechelende vrouwen die een geweldige vrijgezellenavond beleven, of zelfs hele troepen van Aziatische toeristen die rechtstreeks van de bus in de red light district terechtkomen en hun digitale fototoestellen bovenhalen.

Liveshows en seksbioscopen

De red light district kenmerkt zich vooral door vrouwen die sensueel van achter hun ramen toekomstige klanten proberen te lokken. Wie liever geen klant is, maar toch wil genieten van iets prikkelend of erotisch, kan natuurlijk altijd de talloze populaire erotische liveshows bezoeken zoals bijvoorbeeld in Theater Casa Rosso. Hier kan je verschillende beroemde internationale artiesten het beste van zichzelf zien geven in prachtige sensuele shows. Als je meer zin hebt in een film die verschilt van de klassieke zaterdagavondfilm, kan je eens binnenspringen in een van de vele seksbioscopen.

Wie liever een souvenir mee naar huis wil nemen, stapt beter eens binnen in één van de excentrieke shops of cafés. Hier kan je talloze erotische video’s en magazines, sekshulpmiddelen en seksspeeltjes mee naar huis nemen als verrassing voor je partner, familie of gewoon lekker voor jezelf. Naast de erotisch getinte bezienswaardigheden, kan je ook een coffeeshop binnenstappen en op een legale manier van drugs genieten.

Red light district tips

De red light district is een unieke buurt in de wereld doordat ze dingen die elders illegaal zijn, legaal heeft gemaakt. Deze buurt staat dan ook symbool voor het vrije en tolerante karakter waar Nederland zo trots op is. In plaats van de dingen waar de mensen behoefte aan hebben te verbieden, heeft Amsterdam erkent dat er een natuurlijke behoefte is aan seks, drugs en rock & roll. Daarom heeft ze al deze dingen dan ook gereguleerd en kan elke toerist hier van genieten.

Toch moet je echter wel een beetje op je hoede zijn. Een buurt waar drank, drugs en seks samenkomen, heeft strikte regels nodig waar zowel bewoners als toeristen rekening mee moeten houden. Zo mag je bijvoorbeeld geen foto’s nemen van de dames achter de ramen aangezien dit strikt verboden is. Wie dit toch probeert, kan in de problemen geraken met de vrouwen of met de politie.

Pas daarnaast ook op voor zakkenrollers die de dag van eendagstoeristen willen verpesten. Om zo veilig mogelijk door de Wallen te wandelen, bezoek je de buurt best in een groep. Laat je ook niet overtuigen door dealers op straat. In Amsterdam kan je immers drugs kopen op een legale manier in de talloze coffeeshops. Als je met al deze dingen rekening kan houden, is de red light district zeker en vast een erg veilige omgeving. Er is immers altijd veel politie en persoonsbeveiliging aanwezig in het straatbeeld.

De Rosse Buurt is een must!

Hoewel het voor sommigen een grote stap is om langs de red light district te wandelen, is het een fantastische aanrader als je Amsterdam bezoekt. Bezoek de Wallen zeker eens ’s avonds wanneer de prostituees het beste van zichzelf geven en de talloze rode lichtjes gloeien in de straten. De red light district is een unieke plek waar sinds de 14e eeuw steeds meer prostituees, sekswinkels, bordelen, homobars, coffeeshops en peepshows zich hebben gevestigd in het straatbeeld. Als je Amsterdam bezoekt, is een wandeling langs de red light district dus echt wel een vereiste.

Be the first to comment

Leave a Reply