Betaalbare oplossingen om meer sfeer in huis te creëren

Een goede en betaalbare manier om sfeer in het interieur te brengen is het gebruik van planten. Planten zorgen voor een prettige ambiance, maar leveren ook ontspanning en plezier. Overigens bestaan groene vingers niet echt, dus hoef je je daar geen zorgen om te maken. Het enige dat planten vragen is af en toe water, op tijd verse aarde en een goede standplaats. Ben je daartoe bereid dan voeg je, op een goedkope manier, maximale uitstraling toe aan je huis. Je hoeft niet bang te zijn dat je niet kunt kiezen. Het aanbod is zo enorm in groot en klein, soorten en variëteiten dat er altijd wat voor jou tussen zit. Groen, leven en ontspanning, dat klinkt paradijselijk en kan allemaal, gewoon bij jou in huis.

Groen en kleur in je interieur.

Groene planten zijn lang niet altijd alleen maar groen. Er zijn zoveel verschillende kleuren en variaties in bladvorm, het kan zelfs een echte kleurenexplosie worden. Planten met rood in de bladeren of met wit, roze, zacht groen, of geel, paars en heel donker zodat het bijna bruin lijkt. Je kunt de keuze van de planten echt op je interieur aanpassen.

De sfeer die je wilt ervaren is de volgende stap. Hangers als Philodendron, de zilverrank met glanzende zilveren vlekken of de imposante hertshoorn met fluwelig blad nemen hun eigen uitstraling mee. Er zijn grote solitaire planten, kleinere planten, mooi gegroepeerd of schaduw minnende planten als een Calanthea variatie om een donkere hoek op te frissen. Liever een jungle sfeer met de Kentia Palm, botanische look of strakke uitstraling, bedenk het en er is een plant die alle eisen die je hebt afvinkt. Zo zijn er ook planten die liever rust en slechts af en toe een beetje water willen, handig als je veel weg bent, maar wel gezellig thuis wilt komen of als je student bent en toch wat groens om je heen wilt.

Met planten in huis krijg je een bonus

De bonus komt in de vorm van luchtzuivering en extra zuurstof. Hoewel alle planten deze eigenschap hebben zijn er planten als bijvoorbeeld de Calathea Duo, die hier extra effectief in zijn. Ook zijn varianten als de Monstera en de graslelie speciaal geschikt voor vochtige omstandigheden waaronder een badkamer. Voor alle planten geldt: wel even controleren of de wortels niet stikken, wat betekend dat er voldoende aarde in de pot moet zitten en check de waterstand. Is het te droog, water geven, is het te nat, giet het water af en laat de plant een poosje rusten.

Een schonere lucht, gezelligheid, extra uitstraling in precies die sfeer die jij in huis wilt hebben en dat allemaal door planten. Wanneer je een plek hebt waar je een plant zou willen toepassen, kijk dan wel even of de soort die je uitkiest voor die plaats geschikt is. Planten houden niet van verbranden en is een plek donker, dan zijn er soorten die zich juist daar prima op hun gemak voelen.

Met een kleine investering grote resultaten behalen voor oogstrelende effecten, betere luchtcondities en een ontspannen gevoel. Dat is wat planten ons geven en waar wij gebruik van mogen maken.