Ambassade Hotel voor luxe van de Herengracht in alle glorie

Hotel Ambassade, Herengracht 341, Amsterdam

Wie naar Amsterdam gaat met als doel er een nacht te verblijven zal er alles aan doen om een hotel te vinden wat voldoet aan alle wensen. Veel hotels in deze stad richten zich op de gemiddelde toerist. De kamers zijn eenvoudig, en de ruimte per kamer is beperkt. Wie echter op zoek is naar een hotelkamer die meer luxe geeft komt al snel uit bij de prachtige hotels die gesitueerd zijn aan de grachtengordel. Op een rustig gedeelte van de Amsterdamse Herengracht tref je het Ambassade Hotel. Dit hotel is gevestigd in een paar grachtenpanden en beschikt over faciliteiten die je in geen enkel ander hotel tegenkomt. Je treft in dit beroemde hotel de luxe van de Herengracht in alle glorie.

Een rij van 10 grachtenpanden met ruimte
De grachtenpanden in Amsterdam mogen dan klein van de buitenkant lijken; wie binnen in een dergelijk pand komt zal zich verbazen over de ruimte die je erin aantreft. Doordat de panden bestaan uit smalle hoge huizen is er in het gedeelte van de 10 grachtenpanden van dit hotel ruimte voor 56 kamers. De kamers zijn onder te verdelen in aparte kamers en suites. Wie een kamer boekt zal er doorgaans geen eigen zitgedeelte bij krijgen. Wie daarentegen gaat voor een suite krijgt een kamer met een eigen zithoek waarin heerlijk gerecreëerd kan worden. De kamers hebben niet allemaal een uitzicht op de grachten; hiervoor moet apart worden gereserveerd. Hou je van het uitzicht op de gracht dan maak je dus een bewuste keuze. Kies je echter voor de rust van de achterkant van het grachtenpand op de binnentuin dan is dat een uitstekend idee.

Een hotel met Spaanse charme
Kijk je rond in het hotel dan kom je er al snel achter dat de openbare ruimtes van het hotel stuk voor stuk zijn ingericht met een groot stuk Spaanse charme. Cruz Y Ortiz, de architect die tevens het rijksmuseum heeft gerenoveerd, is het brein achter deze nieuwe inrichting. Het hotel is dan ook net zo weeldering ingericht als dit wereldberoemde museum. Je verblijft in een hotel wat tot in alle facetten is afgewerkt om het jou naar de zin te maken. Iedere ruimte is tot in de puntjes gestyled.

Een bibliotheek in het hotel
Dit hotel biedt de gast meer dan alleen een slaapgelegenheid. Je vindt in het hotel een bibliotheekgedeelte waar meer dan 4000 boeken te vinden zij. Deze boeken zijn stuk voor stuk gesigneerd door de schrijver. Het Ambassade Hotel is namelijk een plek waar schrijvers graag verblijven om aan hun boeken te werken. In de beslotenheid van het hotel met de inspiratie van de Herengracht komen de fraaiste boeken tot stand. Jij als gast kan kijken in deze boeken en je verbazen over de gasten die dit hotel heeft gehad.

Een hotel waar muziek in zit

Overnachten als een vorst
Gelegen in de buurt van het museum kwartier in Amsterdam bevindt zich het Conservatorium hotel. Dit hotel, gevestigd in het oude conservatorium, wordt door gasten geroemd. Het is namelijk een hotel waar men overduidelijk enorm veel aandacht heeft besteed aan de kamers. Er is een enorme veelvoud aan kamers waardoor er eigenlijk voor iedere bezoeker wel een plek te vinden is. De ruimtes zijn ieder zo individueel dat het lastig is om de kamers in het hotel te omschrijven. Overnachten als een vorst is een term die echter op alle kamers in het hotel van toepassing is.

Slapen als een Queen
De kamers in het hotel worden gerangschikt aan de hand van de afmeting van het bed wat erin staat. Allereerst zijn daar drie kamertypen die beschikken over een Queen size bed. We hebben het hier over een soort twijfelaar maat. Daardoor is de kamer geschikt voor twee reizigers die het niet erg vinden om een klein bed te delen. De kamers worden echter ook veelvuldig verhuurd aan gasten die alleen reizen naar Amsterdam om er te overnachten. Je treft dit bed in de Duplex kamer, de Deluxe kamer en in de Deluxe duplex-kamer. De afmetingen van deze kamers variëren tussen 30 en 45 vierkante meter. Daarmee zijn het naar Amsterdamse maatstaven behoorlijk ruime hotelkamers.

Slapen als een King

Ga je met meer personen overnachten in Amsterdam dan zal je al snel de voorkeur geven aan een kingsize bed. Bij deze kamers tref je een suite. De suite houdt in dat je een slaapgedeelte hebt maar dat er ook een leefgedeelte aan vast zit. Deze suites tref je aan in de oorspronkelijke grotere ruimten van het conservatorium. Wie altijd al een keer onder het dak van het conservatorium heeft willen slapen kan bijvoorbeeld kiezen voor de rooftop suite. De grootste suites van het hotel bestaan echter uit de concerto Two Bedroom suite, de I love Amsterdam suite en de Penthouse suite. Deze suites hebben een afmeting die oploopt van 142 tot 170 vierkante meter.

Een pand met een rijke historie
Overnachten in het oude conservatorium houdt uiteraard in dat je een wereld binnen stapt die een rijke historie heeft. Het is dan ook om die reden dat gasten geregeld terug komen om een andere kamer dan diegene die ze de vorige keer boekten te reserveren. Het is namelijk een pand wat uitnodigt om helemaal verkend te worden door de gasten van het conservatorium. Wie echter geen zin heeft om te overnachten in dit hotel kan ook kiezen om gebruik te maken van de luxe faciliteiten. Deze zijn namelijk ook voor bezoekers van buitenaf toegankelijk.

Be the first to comment

Leave a Reply