5x tips voor het regelen van een onvergetelijk bedrijfsfeest

Ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van een bedrijfsfeest? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om dit een succes te laten maken. Er komt best nog wat bij kijken om een bedrijfsfeest te organiseren, want er moet best een hoop geregeld worden. Benieuwd naar de beste tips voor het regelen van een onvergetelijk bedrijfsfeest? Lees snel verder, wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

De gastenlijst

Als jij verantwoordelijk bent voor het regelen van een te gek bedrijfsfeest, is het eerst goed om na te denken over de gastenlijst. Wie zijn er allemaal welkom? Natuurlijk je werknemers, maar je moet over nog een aantal dingen nadenken. Of je alleen de werknemers uitnodigt, of bijvoorbeeld ook de aanhang. En uiteraard kun je er ook aan denken om zakenrelaties uit te nodigen. Om hierin de juiste keuze te maken, is het belangrijk om het doel te bepalen van het feest. Als er voor de werknemers heel veel onbekenden aanwezig zijn op het feest, kan dit misschien wat minder leuk zijn. Denk hier dus vooraf goed over na.

Het budget

Als je een idee hebt van het aantal gasten, kun je een budget op stellen. Het is handig om dit te doen, want een bedrijfsfeest kun je natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Probeer niet over het afgesproken budget heen te gaan. Om een geschikt budget te betalen, is het goed om rekening te houden met een aantal dingen. Wil je een bedrijfsfeest waarbij al het eten en drinken inbegrepen is, wil je dat de statafels geregeld worden of regel je dit zelf en ga zo maar door. Je kunt een bedrijfsfeest zo duur maken als je zelf wilt, dus kijk goed naar wat je echt nodig vindt.

De locatie

Misschien wel het belangrijkste: de locatie. Als je er de ruimte voor hebt kun je een bedrijfsfeest natuurlijk binnen je eigen bedrijf houden. Echter is het ook leuk om het juist heel ergens anders te doen. Zaal verhuur Amsterdam kan in ieder geval iets zijn om te bekijken. Een zaal huren voor een bedrijfsfeest heeft namelijk veel voordelen. Er is tegenwoordig enorm veel mogelijk en je kunt het natuurlijk helemaal laten organiseren aan de hand van jouw wensen en behoeften. Juist een externe locatie voor een bedrijfsfeest kan origineel zijn, jij en de andere werknemers brengen tenslotte al genoeg tijd door in het bedrijf zelf. Dit kan tevens niet alleen goed zijn voor een bedrijfsfeest, ook een externe vergaderlocatie in Amsterdam kan het overwegen waard zijn.

Een thema

Waar je ook over na moet denken als je bezig bent met het organiseren van een bedrijfsfeest, is of je hiervoor een thema hanteert. Het kan enorm leuk zijn om een themafeest te organiseren. Dit geeft het feest namelijk net even wat extra’s. Om erachter te komen welke thema’s in de smaak vallen, kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om een enquête te laten invullen door alle mensen binnen het bedrijf.

De uitnodigingen

Voor een bedrijfsfeest is het handig om ruim van tevoren al een save the date te sturen. Dit kun je al een paar maanden voor de datum van het feest doen. Even later volgt de uitnodiging, dit kun je een paar weken van tevoren versturen. Dankzij de save the date kan iedereen al rekening houden met de datum, waardoor de kans groter is dat veel mensen aanwezig kunnen zijn. Op de officiële uitnodiging kun je wat meer informatie geven, bijvoorbeeld naast de datum ook het thema, het tijdstip en de locatie.

Een onvergetelijk bedrijfsfeest organiseren is zeker mogelijk. Wel is het hierbij van belang dat je een goede voorbereiding treft. Deze tips kunnen je hiermee al een stuk op weg helpen. Het wordt vast een feest om nooit meer te vergeten!