3 redenen om personeel te werven via een vacaturebank

Personeel vinden is op het moment in veel sectoren niet eenvoudig. We hebben te maken met krapte op de arbeidsmarkt, waardoor de rollen de laatste tijd omgedraaid zijn: het zijn nu veelal de werkzoekenden die het voor het uitkiezen hebben, en niet meer de bedrijven die torenhoge eisen kunnen stellen aan sollicitanten. De strijd om talent is volop aan de gang. Een manier om dat talent te vinden, is via een vacaturebank (ook wel jobboard genoemd). We bespreken drie goede redenen om personeel te werven via een vacaturebank.

Groot bereik mogelijk

Als je wilt dat je vacature een groot bereik heeft, dan moet je juist gebruikmaken van een vacaturebank. Vacaturebanken worden door veel werkzoekenden bezocht, dus is de kans dat je vacature vaak gezien wordt groot. Dat vergroot de kans op sollicitanten. Plaats je je vacature alleen op je eigen website en op LinkedIn, dan wordt hij geheid door veel minder mensen gezien. Je kunt er immers niet van uitgaan dat iedere werkzoekende die geschikt zou zijn voor jouw bedrijf ook vanzelf denkt aan jouw bedrijf en je website bezoekt of via zijn netwerk de vacature onder ogen krijgt.

Betalen voor performance

Bovenstaande wil niet zeggen dat het niet mogelijk is om af te bakenen op een vacaturesite. Ten eerste kun je natuurlijk voor verschillende locaties vacatures plaatsen, zoals ‘personeel gezocht in Amsterdam’ of als je in 010 mensen zoekt ‘personeel gezocht Rotterdam’. Maar je kunt ook gericht adverteren op een vacaturesite, zodat je vacature gezien wordt door jouw specifieke doelgroep. Je betaalt dan alleen voor advertenties die ook echt worden gezien door kandidaten die jij wilt bereiken. Zo haal meer uit je wervingsbudget.

Zelf zoeken naar personeel

Werkzoekenden kunnen zich inschrijven bij vacaturesites. Dat levert hun op dat het aanbod van nieuwe vacatures gefilterd wordt, zodat men notificaties ontvangt voor vacatures die aansluiten bij hun profiel. Maar omdat ze een profiel invullen en daar een (soort van) CV invoeren, wordt het ook makkelijker voor bedrijven om zelf op de vacaturesite actief te zoeken naar passende mensen. Je kunt als werkgever zoeken door profielen om zelf die mensen te vinden die je zoekt en ze uitnodigen om te solliciteren.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je alleen maar moet inzetten op vacaturebanken. Ook via netwerken is het mogelijk om nieuw personeel te vinden, en je eigen social media is natuurlijk ook middel om in te zetten.