Wietplanten voor eigen gebruik; strafbaar of niet?

Nederland staat bekend om zijn regels over het roken van wiet. Veel toeristen bezoeken Amsterdamse Coffeeshops alleen om een ​​joint te halen of om er eentje te kunnen nuttigen in het openbaar zonder bang te hoeven zijn dat ze door de politie zullen worden gepakt, maar wat betreft de hoeveelheid wietplanten is het nog altijd niet even duidelijk hoeveel er nu toegestaan is. 

Ook al wonen we in Nederland; We hebben nog steeds regels. En de regel wat betreft de wietplant is dat een huishouden maximaal vijf marihuanaplanten mag hebben zonder te worden vervolgd. Dus wanneer je er altijd al van droomde om een ​​grote marihuana-boerderij te beginnen; het spijt ons dat we je droom hebben vernietigd. Toch zijn er, wanneer je vijf of minder planten wilt hebben, nog een paar dingen die je moet weten.

Strafbaar of niet?

Een wietplant produceert niet alleen wiet, maar zijn voor sommigen ook nog eens leuk om naar te kijken. We snappen dat je ze op een mooi plekje in je voortuin wilt plaatsen, maar als de politie ze ziet zullen ze alsnog worden verwijderen. Zoek dus een veilig en beschut eigen plekje voor je planten. Als de politie je planten ziet en ze meeneemt (en je hebt vijf planten of minder), zul je niet meteen de gevangenis ingaan. Je hoeft alleen maar afscheid te nemen van de planten. Als u meerdere planten heeft dan het toegestane aantal; heb je wel een groot probleem; zelfs in Nederland. U kunt voor 4 jaar de gevangenis in gaan voor het hebben van een grotere plantage of een boete krijgen van boven de 60.000 euro. Dat is veel geld dat je ook uit aan wiet in de coffeeshop kunt besteden!

Geen verwachtingen

We moeten eerlijk zijn. Net zoals het verbouwen van je eigen groenten, is het moeilijk om een ​​goede oogst te hebben. We hebben vast allemaal eens geprobeerd tomaten te telen en velen van ons faalden enorm! Aan het eind van het seizoen moet je ze vaak alsnog bij de kruidenier kopen. We raden dan ook aan dat wanneer je een marihuanaplant wilt kweken, je niet te hoge verwachtingen over de oogst kunt verwachten. 

Bron: Coffeeshop Amsterdam Noord