Overnachten in een grachtenpand bij Waldorf Astoria

Wie naar Amsterdam gaat zal zich ongetwijfeld vergapen aan de prachtige grachtenpanden die je er aantreft. Wanneer je op zoek bent naar een locatie om te overnachten zal een dergelijk grachtenpand dan ook je eerste voorkeur zijn. Wie op zoek gaat naar een hotel in Amsterdam komt er al snel achter dat er meerdere hotels zijn die zich hebben gevestigd in een rijtje grachtenpanden. Dat zorgt ervoor dat je eens de luxe kan voelen van een grachtenpand kamer zonder dat je moeite hoeft te doen om in Amsterdam te kunnen wonen. Deze locatie is in handen van de Hilton hotel keten onder de naam Waldorf Astoria.

Overnachten als in een appartement
Denk je aan een overnachting in een hotel dan stel jij je daar waarschijnlijk een eenvoudige kamer bij voor. Wie in het Waldorf Astoria binnen komt zal dan ook in eerste instantie even verbaasd rondkijken. De kamers lijken in niets op de standaard hotelkamers zoals je die aantreft in het centrum van Amsterdam. Sterker nog; het zijn net een soort appartementen die bewoond worden door de gasten van het hotel. De 93 kamers zijn stuk voor stuk enorm ruim van opzet, maar naast normale hotelkamers zijn er ook meerdere suites en lofts in het hotel aanwezig die je kan huren. De grootste suite is maar liefst 123 vierkante meter groot. We hebben het dan over de Brentano Suite.

Ongekende luxe
Waldorf Astoria staat bekend om de luxe die aan de gasten wordt geboden. Zo beschikt het hotel voor iedere kamer over een persoonlijke conciërge die er alles aan zal doen om jouw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Deze Waldorf Service tref je bij geen enkel ander hotel; men is er trots op dat dit hotel tot de klantvriendelijkste hotels ter wereld wordt gerekend. De luxe die je als gast of bezoeker ervaart gaat echter nog verder dan alleen de kamers. Je kan in dit hotel namelijk ook heerlijk dineren.

Een bekroond restaurant
Wie in de Michelin restaurant gids kijkt komt er achter dat dit hotel ook wordt genoemd tussen de bekroonde locaties. Het restaurant van Waldorf Astoria, Librije’s Zusje Amsterdam, is een plek die met maar liefst twee Michelin sterren is bekroond. Dit restaurant is dan ook niet alleen toegankelijk voor hotelgasten. Ook vele bezoekers van buitenaf weten dit restaurant te vinden en moeten vaak al lang vooraf boeken om een tafel te reserveren. Ga je er overnachten of dineren, dan is het verplicht om gebruik te maken van de Valet Parking. Jouw auto wordt in het centrum van Amsterdam op een veilige plek geparkeerd waardoor jij op en top kan genieten.

Een bijzonder hotel voor jou
Boek je een rondvaart door de Amsterdamse grachten, dan zal je doorgaans voorbij een heleboel interessante bezienswaardigheden komen. Een van die bezienswaardigheden is The Toren in Amsterdam. Dit is een hotel wat zich gevestigd heeft in een tweetal grachtenpanden. Op zich is dat niets vreemds; meerdere hotelketens kopen grachtenpanden op om er een hotel achter te vestigen. Wat speciaal is aan dit hotel is dat het bestaat uit twee panden die op een afstand van elkaar vandaan liggen. Dat maakt het tot een hotel wat een grote aantrekkingskracht uitoefent op toeristen om er een overnachting te boeken.

The main house
Het eerste gedeelte van The Toren hotel heet The Main House. Dit huis is de huisvesting van de receptie van het hotel. Daarnaast vind je er de bar/lounge. In dit gedeelte kan je het ontbijt nuttigen wat bij de hotelovernachting hoort. Bij mooi weer kan worden uitgeweken naar de binnentuin die bij dit spraakmakende hotel hoort. Naast het ontbijt is de bar uiteraard ook voor andere zaken in gebruik. Zo worden er cocktails geserveerd die van hoog niveau zijn. Doordat The main house op een afstand van 50 meter van het andere gebouw af zit heb je als gast toch nog de nodige privacy.

The Private house
Het tweede gedeelte van hotel The Toren bestaat uit de slaapvertrekken. De gasten van dit hotel krijgen ieder een sleutel van dit gedeelte. Daardoor heeft men een eigen slaapgedeelte in het centrum van Amsterdam. Een luxe die wel nodig is wanneer je een lange hectische dag in deze bruisende stad meemaakt. De gasten hebben doordat het zakelijke gedeelte een stuk verderop zit het gevoel dat ze meer privacy hebben dan in een ander hotel. Dit is dan ook de hele reden dat gasten uit binnen- en buitenland zo graag een verblijf boeken in dit hotel.

Luxe en privacy tegelijk
Wie gaat kijken op de website van dit hotel komt er al snel achter dat de kamers in drie uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Allereerst is daar de knusse kamer. Dit is een kamer die een afmeting heeft die tussen 11 en 18 vierkante meter oppervlak ligt. De kamer mag dan klein van uitvoering zijn; het comfort wat je er hebt zal er absoluut niet minder om zijn. Deze kamer heeft een maatvoering die bij de meeste hotels wordt gehanteerd. Dan is er de grotere kamer, de Deluxe kamer. Deze kamer heeft een maatvoering die een stuk ruimer is dan bij een gemiddeld hotel in Amsterdam. Met een ruimte tussen 24 en 30 vierkante meter heb je alle ruimte om te kunnen bijkomen van een drukke dag. De suite mag onder de toppers worden gerekend. Er zit een zithoek in waardoor je ruim kan verblijven op je hotelkamer. Aan comfort geen gebrek.

Be the first to comment

Leave a Reply