Uitjes in Haarlem

Moet jij binnenkort een familie of vrienden uitje organiseren, maar heb je geen idee wat jij moet doen? Bezoek dan eens Haarlem, de mooie hoofdstad van Noord-Holland. De stad is met de auto ongeveer 30 minuten rijden vanaf Amsterdam Centraal. Met de trein kan je er al in 15-20 minuten zijn. In Haarlem is er echter een andere sfeer en is er minder toerisme dan Amsterdam. In deze sfeervolle stad is genoeg te doen.

Boottocht
Een sloep huren in Haarlem is een goed idee als je zin hebt om niet te actief bezig te zijn. Tegelijkertijd zie je zonder al te veel moeite veel van de stad. Vooral als het mooi weer is dit een ideaal uitje. Je kunt er ook voor kiezen om catering te krijgen. Dan kan je in het mooie weer genieten van lekker eten op een boot. Er zijn sloepen van verschillende formaten, zodat je kunt kiezen voor een sloep waar al jouw vrienden of familie op passen.

Speurtocht
Een speurtocht is een leuke actieve manier waarmee je ook leert samenwerken. Als je met een grote groep gaat kunnen jullie in kleinere groepjes de speurtocht doen. Jullie kunnen er dan ook een wedstrijd van maken. Zo leren jullie elkaar nog meer kennen. Door een speurtocht leer je ook Haarlem beter kennen en kom je op plekken waar je anders niet was geweest. Je kunt via verschillende Apps speurtochten doen. Wil je de stad echt goed leren kennen? Dan kan je een rondleiding boeken met een gids.

Escaperooms
Een escaperoom is ook een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. In een escaperoom moet je raadsels, clues en puzzels oplossen om uiteindelijk buiten te komen. Je kunt met al je familie of vrienden een team vormen of in verschillende teams escaperooms spelen. Tijdens het spel leer je elkaar nog beter kennen, omdat je ervaart wie er gestrest raakt en wie er rustig blijft. Dit is een ideaal uitje voor mensen die van spelletjes houden. In Haarlem zijn er verschillende escaperooms waar jij terecht kunt.

Eten
In Haarlem zijn er veel verschillende restaurants en cafés om te genieten van een lunch of avondmaaltijd. Een voordeel van Haarlem is dat de meeste restaurants vegetarische gerechten hebben. Een aantal goede restaurants vind je op de Grote Markt. De Grote Markt bevindt zich naast de grote kerk. Dit is niet ver van het Centraal station van Haarlem. In de zomer kan je op de grote markt genieten van een maaltijd op het terras.

Naast deze leuke uitjes is Haarlem ook een goede stad om te shoppen. Doordat er minder toerisme is dan in Amsterdam, kan je hier een stuk rustiger winkelen.