Tips voor een lekkere maaltijd in Amsterdam

Heb jij eens zin om iets nieuws te serveren tijdens een avondje met vrienden of familie? Heb jij alleen nog geen inspiratie? Laat je dan door dit artikel inspireren. Na het lezen van dit artikel weet jij welke lekkere maaltijd je kunt serveren voor jouw vrienden of familie.

Testen
Vergeet je niet te testen op corona voordat jij gaat genieten van jouw diner met je vrienden of familie. Een snelle coronatest Amsterdam doe je bij spoedtest. Deze organisatie heeft maar liefst 13 locaties in Amsterdam, waardoor er altijd wel een locatie bij je in de buurt is. Je kunt kiezen uit verschillende soorten testen, waarvan je bij de snelste test al binnen 30 minuten je uitslag krijgt. Dit is handig als je jouw test vergeten bent door al het zwoegen in de keuken.

Dinerbox
Nu de horeca dicht is zijn er veel horeca aanbieders die dinerboxen verkopen. Sommige dinerboxen bestaan uit een kant- en klare maaltijd. Andere dinerboxen bestaan uit de ingrediënten voor een maaltijd die je zelf moet bereiden. Houd je niet van koken? Kies dan voor gemak en bestel een dinerbox met een kant-en-klare maaltijd. Je kunt het diner zelf nog aanvullen met verschillende zelfgemaakte aperitief hapjes. Zo geef jij er toch nog je eigen draai aan. Kies het liefst voor een kleinere horecagelegenheid in jouw buurt in plaats van een horeca keten.  Zo steun jij jouw lokale ondernemers. Bijvoorbeeld restaurant Rijks bij het Rijksmuseum, restaurant Flore, restaurant Elkaar en restaurant Domenica bieden een dinerbox aan.

Maaltijdbox
Als je juist houdt van koken is een maaltijdbox bestellen een goed idee. Een voordeel van het werken met een maaltijdbox is dat je (bijna) alle producten meteen in huis hebt. Zo hoef je amper een boodschappenlijstje te maken. Je kunt in elke supermarkt ook diverse maaltijdboxen vinden voor bijvoorbeeld soep, hartige taart, quiche en diverse ovengerechten. Tijdens de feestdagen zijn er ook maaltijdboxen voor voorgerechten zoals carpaccio. Zo kan jij met de maaltijdboxen bijna je volledige 3-gangendiner samen stellen. Als je liever meer luxe wilt kan je online een maaltijdbox bestellen bij bijvoorbeeld Hello Fresh of Marley Spoon. Wil je een lokale maaltijdbox bestellen? Kies dan voor maaltijdbox de Krat. De maaltijdbox is duurzaam en wordt samengesteld met producten uit Amsterdam. Daarnaast bestaan de producten ook uit zoveel mogelijk seizoensgebonden producten.

Voor een leuke avond samen eten is het belangrijk dat jij je goed voorbereid. Alles op het laatste moment doen geeft veel stress. Plan daarom ook op tijd een coronatest in. Zo weet jij dat je onbezorgd kunt genieten van het eten met jouw vrienden of familie.