Sugarfactory

Sugarfactory Amsterdam

De Sugarfactory op de Lijnbaangracht in Amsterdam is een populaire Amsterdamse spot, met artistiek karakter, die dient als nachtclub, concertzaal en theater. De Sugarfactory ligt in hét uitgaansgebied van de hoofdstad, vlakbij het Leidseplein, tegenover de ingang van de Melkweg.

Knus en intiem in de Sugarfactory

De Sugarfactory bestaat uit een grote en een kleine zaal waar de activiteiten plaats vinden. In dit gebouw komen muziek, kunst, poëzie, theater en cabaret allemaal samen. Het is geen supergrote locatie, maar het is ruim genoeg om aan een redelijk publiek onderdak te geven. De kleine zaal is knus en intiem en is gescheiden van de grote zaal door middel van een schuifwand. Deze zaal is in 2012 helemaal vernieuwd met een nieuwe geluids- en lichtinstallatie en een vernieuwde bar. De grote zaal beschikt over een groot podium inclusief typisch rode velours theatergordijnen met projectiemogelijkheden en geavanceerd licht- en geluidsysteem en een balkon. Het interieur is eenvoudig en praktisch.

Van Jazz tot Hiphop

In het weekend kun je dansen op de muziek van lokale en internationale dj’s tijdens de clubnachten. Zo is er op zondagavond bijvoorbeeld de bekende Wicked Jazz Sounds Club Night waar een mix van Jazz, Hiphop, Soul en Funk wordt gedraaid. Op de eerste verdieping kunnen rokers dan terecht in de ruime rokersruimte. De sfeer is meestal relaxed, het personeel staat bekend als vriendelijk, de set-up is donker, de prijzen zijn redelijk te noemen en het geluid is van goede kwaliteit. Kortom ingrediënten voor een leuke avond. Ben je echter op zoek naar een uberhippe club, dan ben je bij de Sugarfactory wel aan het verkeerde adres.

Het publiek is over het algemeen kunstzinnig, open-minded en relaxt

In zowel de grote als de kleine zaal worden ook regelmatig concerten en live-optredens gegeven. De kleine zaal is vooral geschikt voor kleinschalige, intieme optredens van bijvoorbeeld opkomend talent. In de grote zaal worden op het podium met theaterdoek tevens theatervoorstellingen gehouden. De Sugarfactory is zeven dagen per week geopend, dus er is elke dag van de week wel iets leuks te beleven. Tijdens clubnachten kunnen er 550 gasten naar binnen, optredens 400 en bij een theatervoorstelling kunnen er 180 gasten komen kijken. Er is regelmatig een rij te vinden voor de deur, dus de club is vaak druk bezocht.

Be the first to comment

Leave a Reply