De 4 beste brouwerijen uit Amsterdam

Bierbrouwerijen Amsterdam

Wanneer je op zoek bent naar leuke activiteiten in Amsterdam zul je merken dat de stad zo veel aanbod heeft dat het soms moeilijk is om iets uit te kiezen. Van overheerlijk eten, tot musea bezoeken of een dagje shoppen in de negenstraatjes, in Amsterdam kun je voor alles terecht wat je hartje begeert. Maar waarom niet een keer iets ‘Typisch Nederlands’ doen en bezoeken?

Nederland heeft een aantal exportproducten die wereldwijd een groot succes zijn. Ons kleine landje staat in het buitenland om veel verschillende dingen bekend. Wanneer je tijdens het reizen zegt dat je uit Nederland komt dan krijg je vaak te horen dat het het land is van ‘Beer, cheese and windmills’. En dat klopt natuurlijk ook wel een beetje. Qua bier heeft vooral Heineken ons land internationaal op de kaart gezet en reizen echte bierliefhebbers van alle uithoeken van de wereld naar onze hoofdstad, Amsterdam, om daar de enige echte Heineken brouwerij te bezoeken voor een echte ‘Heineken Experience’.

Het bezoeken van verschillende bierbrouwerijen is niet alleen leuk voor toeristen maar voor elke bierliefhebber. Je zult merken dat wanneer je meer leert over je favoriete bier dat het je nog beter zal smaken. En de volgende keer wanneer je aan het borrelen bent in je stamkroeg kun jij ook direct indruk maken met de feitjes die je in de bierbrouwerij geleerd hebt over het bier en het brouwerij proces.

Gelukkig kent onze hoofdstad een hoop brouwerijen, we hebben de 4 leukste voor jou op een rijtje gezet.

1. Heineken Museum 
Wanneer je het Heineken Museum bezoekt zul je veel meer doen dan alleen bier drinken. Wanneer je Heineken Experience tickets aanschaft krijg je toegang tot het volledige museum. Waar voorheen de Heineken fabriek stond staat nu een museum inclusief een eigen bierbrouwerij. Je kunt veel nieuwe dingen leren over het bierbrouw proces, het verhaal achter het merk Heineken en natuurlijk ook genieten van verschillende proeverijen. Het leuke aan het Heineken Museum is dat het een eigen dakterras heeft met uitzicht over Amsterdam. Zo kun je genieten van, wat door vele wordt gezien als het lekkerste bier van de wereld, met een uitzicht dat daar perfect op aansluit.

2. Brouwerij de 7 deugden 
Brouwerij de 7 deugden hoort om veel verschillende redenen in dit rijtje thuis. Naast dat het de favoriete brouwerij onder de Amsterdamse locals is wegens de authenticiteit en minder grotere toeristenstroom, is het ook echt een ‘beleef en doe’ brouwerij. Het is een hippe en interactieve brouwerij waar je zelf ook veel kunt doen. Je kunt er onder andere genieten van proeverijen maar ook kun je deelnemen aan een workshop bierbrouwen. Nadat je veel achtergrond informatie hebt gekregen over het bierbrouw proces zul je zelf ook je eigen bier maken. Dit bier kun je een maand na de werkshop komen ophalen. Zo kun je tijdens je volgende feestje je eigen gebrouwen bier serveren. Je vrienden zullen ontzettend onder de indruk zijn!

3. Brouwerij Troost Westergas 
Brouwerij Troost is een echte brouwerij voor millennials. Het is een locatie waar ook veel aandacht is besteed aan een hip en industrieel interieur. Naast dat het een brouwerij is kun je ook genieten van heerlijke biertjes in hun eigen brewpub en kun je er je lievelings bieren kopen om mee naar huis te nemen in hun eigen winkel. Verschillende bieren stelen hier de show zoals Weizen, Pilsner, I.P.A en Amber Ale. Bij Brouwerij Troost maken ze ook hun eigen overheerlijke limonades die je zeker ook eens moet proberen. Als je de brouwerij bezoekt, doe dat dan op een woensdag avond. Je zult van je bier kunnen genieten terwijl er live jazz muziek optredens zijn. Wil je graag een rondleiding door de brouwerij krijgen is dat ook mogelijk.
Als je zelf graag je eigen bier wilt brouwen voor een feestje, event of een andere gelegenheid dan kun je ook bij Brouwerij Troost terecht. Je eigen bier serveren met je eigen label? Hoe tof is dat!

4. Butcher’s Tears 
Het industrieterrein bij de Karperweg in Oud Zuid is omgetoverd tot een ware bierbrouwerij. Er worden hier maandelijks verschillende bier tastings georganiseerd zodat ook jij nieuwe bieren kunt ontdekken. De Butcher’s Tears is een minder grote en bekende bierbrouwerij in vergelijking met vele andere in Amsterdam, maar dat mag de pret niet drukken. Het bier staat hier echt centraal en is daarom bij bierliefhebbers een grote favoriet. Proef de verschillende bieren in één van hun ‘tapping rooms’ en wie weet ga je naar huis met een nieuw ontdekte favoriete bier!

Be the first to comment

Leave a Reply