Dagje ontspannen in Amsterdam: 5 tips

massage Amsterdam

Nu is Amsterdam natuurlijk niet de eerste stad waar je aan denkt wanneer je op zoek bent naar wat ontspanning; maar je zult je verbazen over alle ontspannende mogelijkheden die Amsterdam te bieden heeft. Van een ontspannende boottocht tot een Aziatische massage; in Amsterdam vind je het allemaal. Ben jij dus toe aan een dagje ontspanning, dan geven we je graag een aantal handige tips!

1. Neem een massage
Aziatische massage in Amsterdam? Zonder twijfel! In Amsterdam vindt je namelijk allerlei geweldige massagesalons zoals Het Massagehuys waar je kunt genieten van een echte traditioneel Aziatische massage. De ultieme manier om even helemaal te ontspannen; zowel fysiek als mentaal. Neem een massage van één of zelfs twee uur om helemaal tot rust te komen.

2. Heerlijk terrassen
Niets zo fijn en ontspannend als lekker op het terras zitten en mensen kijken; alleen, of met zijn tweetjes. Genieten van een hapje en een drankje, en met een beetje geluk kun je ook nog eens lekker in de frisse buitenlucht van het zonnetje genieten. Hoewel het terras natuurlijk niet de meest rustige locatie is, kan het rustig achterover zitten en even helemaal niets doen je ontzettend laten ontspannen.

3. Ben lekker artistiek
Of je nu super creatief bent, of eigenlijk helemaal niet kan tekenen; het maakt niet uit! Neem een schetsboek of een schildersezel mee en ga lekker in het Vondelpark zitten om de natuur of de mensen op papier vast te leggen. Het hoeft helemaal niet perfect te zijn, zolang jij er maar lekker mee aan de slag kan. Door creatief aan de gang te gaan zorg je ervoor dat je gedachten even stil worden gezet, en je focus helemaal op je kunstwerk ligt. Ook dat is een goede manier om mentaal en emotioneel heerlijk te ontspannen.

4. Wandelen door de oude stad
Er worden maar genoeg stadswandelingen in Amsterdam georganiseerd; waaronder een aantal door de oude stad. Wandel een mooie route langs de oude, prachtige panden om even helemaal tot rust te komen. Ga je liever voor een minder urban route? Dan wandel je lekker door het Vondelpark heen. Hoewel het je wat fysieke inspanning kost, zorgt een goede wandeling in de frisse lucht wel voor volledige ontspanning; voor lichaam en geest.

5. Ga het water op
Huur een bootje, zoek een vriend met een boot op of duik zo’n toeristenboot in. Lekker varen op het water kan namelijk ontzettend veel ontspanning bieden; alleen, of met vrienden en familie. Niets zo ontspannend als lekker naar het water staren.

Be the first to comment

Leave a Reply