De leukste activiteiten in de zomervakantie

Ook dit jaar beperkt het coronavirus ons in onze vakantieplannen. We willen graag weer op vakantie, maar helaas is daar de mogelijkheid nog niet voor op dit moment. Toch kan je veilig op vakantie in eigen land. Een veilig en vertrouwde keuze. Er zijn ook veel Nederlanders die ervoor kiezen om helemaal niet weg te gaan en de zomervakantie thuis door te brengen. Ook al kunnen we dit jaar misschien niet op vakantie, vrij nemen is belangrijk en heeft een gunstig effect op onze gezondheid. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat de effecten van de welbekende ‘staycation’ nauwelijks verschillen van de effecten van een reis. Soms is thuis gewoon beter. Het is daarbij wel belangrijk om dezelfde activiteiten te doen als we tijdens onze reis zouden doen, zodat je optimaal kan ontspannen. Wij geven je inspiratie voor de leukste activiteiten tijdens je zomervakantie.

Voldoende beweging

Of je nou in een huisje op de Veluwe zit of je vakantie thuis doorbrengt, begin elke dag goed. Het is heel gezond om ’s ochtends te sporten. Hier bedoelen we niet mee dat je direct de zwaarste full-body workout moet doen. Ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen in de natuur, touwtje springen in de achtertuin of maak een lange wandeling met de hond. Een andere, minder intensieve activiteit is frisbeeën. Een bekend spel wat zich meestal op het strand of in het park afspeelt. Maak het nog leuker en kies voor frisbees bedrukken. Verras je vrienden of familieleden met bedrukte frisbees, zodat iedereen vol enthousiasme de zomervakantie ingaat.

Spellen

Na het sporten is het tijd voor ontspanning. Spelletjes zorgen hiervoor en daarbij heb je de mogelijkheid om echt even tijd voor elkaar te nemen. Er zijn natuurlijk veel verschillende spellen; van bordspellen tot balspellen en van behendigheidsspellen tot puzzels. Keuze genoeg om je te vermaken. Ook een potje kaarten is en blijft populair. Voor zowel jong als oud zijn er zijn er legio varianten bedacht die gespeeld kunnen worden. Omdat speelkaarten vaak gebruikt worden, is het leuk om ze te personaliseren. Laat de speelkaarten bedrukken, zodat ze nog meer onder de aandacht komen. Geniet van een gezellig avondje kaarten.

Bewaar je herinneringen

Laat de leukste vakantie momenten vastleggen. We hebben onze smartphones altijd bij de hand en dus kunnen we overal foto’s van maken. En dat doen we dan ook graag! Op deze manier kunnen we de meest bijzondere momenten die vastgelegd zijn op elk moment bekijken. Zorg er wel voor dat je deze foto’s en video’s goed bewaard. Je kan de foto’s op de cloud of op een USB stick zetten. Het voordeel van een USB stick is dat je geen internet nodig hebt om de kiekjes te kunnen bekijken. Wil jij degene met wie je al deze bijzondere momenten hebt gedeeld verrassen? Geef dan een bedrukte USB stick cadeau. Je kan de USB sticks laten bedrukken met de naam van de ontvanger of kies voor een liefdevolle tekst.