Voetklachten en het belang van een podotherapeut

Lopen, lopen en nog eens lopen. Wij beginnen er al jong mee en tot op late leeftijd blijven onze voeten stappen zetten. Logisch dat dit dan wel eens gepaard kan gaan met pijnklachten of vermoeidheidsklachten aan voeten, enkels, knieën of heupen. Begin je echt pijn te krijgen en wordt lopen op den duur een vervelend iets? Dan wordt het tijd om contact op te nemen met een professionele podotherapeut. Deze podotherapeut heeft een grote medische basis en is gespecialiseerd in de stand van de voeten en knieën waar veel pijnklachten vandaan komen. Een afspraak bij een podotherapeut is zo gemaakt want een verwijsbrief van de huisarts is vaak niet nodig. Heb je last van pijn of vermoeidheid bij het lopen? Twijfel dan niet en maak een afspraak bij een podotherapeut. Je weet dan namelijk zeker dat je klachten snel zullen verminderen.

Wat doet een professionele podotherapeut?

Een professionele podotherapeut heeft een brede medische basis waarbij de specialisatie ligt op de onderste ledematen. Een therapeut is dan ook gespecialiseerd in de stand van de voeten, enkels en knieën en kan snel optreden bij beginnende pijn- en gezondheidsklachten. Een therapeut kan een scala aan behandelingen uitvoeren die medisch verantwoord zijn. Uiteraard begint een podotherapeut altijd met een uitgebreide intake om te bekijken waar de klachten zich bevinden en wat mogelijke oplossingen kunnen zijn. Na het in kaart brengen van de problemen en klachten zal een behandelplan gemaakt worden waarna een behandeltraject kan worden gestart. Hoewel er steeds wordt gesproken over pijnklachten en vermoeidheidsklachten kan een therapeut ook preventief optreden bij diabetespatiënten die te maken hebben met wonden aan de voeten en enkels. Deze patiënten hebben baat bij regelmatige verzorging van de wonden en een podotherapeut is daar de juiste persoon voor.

Welke behandeling kan een podotherapeut allemaal uitvoeren?

Zoals al aangegeven in bovenstaande paragraaf kan een podotherapeut tal van behandelingen uitvoeren. Zo zal een podotherapeut steunzolen aanmeten wanneer de stand van de voeten niet helemaal optimaal is, kan een podotherapeut medical taping toepassen en zal de podotherapeut oefeningen uitschrijven die bijdragen aan een goede werking van de spieren en gewrichten. De therapeut kan je helpen de oefeningen correct uit te voeren en zal zorgdragen voor de belastbaarheid van de spieren en gewrichten. Heb je dus te kampen met pijnklachten of vermoeidheidsklachten en wil je daar graag vanaf? Dan is het verstandig om een afspraak in te plannen bij een professionele podotherapeut. Dit kan eenvoudig en snel en is geheel vrijblijvend. Uiteraard zal de podotherapeut samen met jou op zoek gaan naar de beste en meest optimale oplossing.

Lopen is dus een bezigheid die je vanaf jonge leeftijd al uitvoert. Je leert lopen, rennen, springen en zeker op oudere leeftijd zal je merken dat niet alles meer even soepel gaat. Pijnklachten en vermoeidheidsklachten kunnen ontstaan en dit kan het plezier in het lopen drastisch beïnvloeden. Heb je te maken met deze klachten loop dan zeker niet te lang door maar maak een afspraak bij een professionele podotherapeut. Samen met de therapeut ga je dan op zoek naar manieren om de klachten te verminderen. Dit kan simpel met oefeningen, maar wellicht heb je veel meer baat bij op maat gemaakte steunzolen.