Verras je werknemers met relatiegeschenken met een lokale twist

Relatiegeschenken zijn een uitstekende manier om waardering te tonen. En in Amsterdam kun je kiezen voor geschenken die de lokale cultuur weerspiegelen. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubox met Amsterdamse delicatessen zoals stroopwafels of lokale kazen. Of kies voor een relatiegeschenk in de vorm van een tegoedbon voor een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Door het geven van zulke lokale relatiegeschenken versterk je niet alleen de band met je werknemers, maar geef je ze ook een stukje van de Amsterdamse ervaring.

Bied flexibele werkplekken en co-working geschenkkaarten

In aanvulling op het bieden van flexibele werkplekken, kun je je werknemers een geschenkkaart geven voor een dagje co-working in een hippe co-working space in Amsterdam. Zo bied je ze niet alleen fysieke vrijheid, maar ook een verandering van omgeving, wat de creativiteit kan stimuleren.

Salarisbonus en luxe relatiegeschenken

Een extra maandsalaris als bonus is altijd fijn, maar in Amsterdam kun je dit combineren met een luxe relatiegeschenk, zoals een designvaas van een lokale Amsterdamse kunstenaar of een handgemaakte leren tas van een lokale ambachtsman. Dit draagt bij aan het gevoel van luxe en waardering en heeft een zeer persoonlijk en lokaal tintje.

Stimuleer verantwoordelijkheid met geschenken die maatschappelijk verantwoord zijn

Amsterdam is een stad die zich richt op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Stimuleer dit bij je werknemers door relatiegeschenken te kiezen die deze waarden weerspiegelen. Denk aan duurzame, herbruikbare koffiemokken met het bedrijfslogo erop of een donatie aan een lokaal goed doel in de naam van de werknemer.

Door relatiegeschenken te combineren met andere strategieën om werknemersbetrokkenheid te vergroten, en deze aan te passen aan de lokale Amsterdamse flair, creëer je een unieke en waardevolle werkomgeving. Het zal niet alleen helpen om huidige werknemers te behouden maar maakt je bedrijf ook aantrekkelijker voor potentieel nieuw talent.