Op vakantie naar Noord-Holland – de mooiste plekken

Noord-Holland is een geliefde provincie onder toeristen, zowel uit het buitenland als uit eigen land. Met Amsterdam als hoofdstad is dat ook niet raar. Maar Noord-Holland heeft veel meer te bieden als alleen Amsterdam.

Mede dankzij de vele bezienswaardigheden in Noord-Holland is het zo’n geliefde vakantiebestemming. Door de vele toeristen is er een groot aanbod aan vakantieparken waar vanuit je de hele provincie in zijn glorie kan ontdekken. Ben je nu benieuwd naar alle bezienswaardigheden en vakantieparken in Noord-Holland? Dan ben je aan het goede adres.

Noord-Holland als vakantiebestemming

Noord-Holland staat niet alleen bekend om de Hoofdstad Amsterdam. Er zijn namelijk ook ontzettend veel vakantieparken in Noord-Holland. Maar niet alleen vakantieparken zijn er in overvloed in Noord-Holland. Zo heb je ook mooie meren, stranden en andere bezienswaardigheden.

Vakantieparken in Noord-Holland

Een geliefde provincie onder binnenlandse en buitenlandse toeristen vraagt natuurlijk om veel verschillende vakantieparken. Daarom zijn er in Noord-Holland meer dan 25 vakantieparken waar je heen kan gaan. Zo heb je kindvriendelijke vakantieparken, luxe vakantieparken, vakantieparken bij de duinen of bij de Noordzeekust, vakantieparken op Texel en vakantiehuisjes. Vanuit deze verschillende vakantieparken kun je rondreizen naar verschillende en bijzondere bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Noord-Holland

Ondanks de vele buitenlandse toeristen, zijn er ook veel Nederlanders niet naar Noord-Holland afreizen om de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Van het Anne Frank huis tot Texel, je kan er veel doen.

Texel

Texel is het enige waddeneiland wat bij Noord-Holland hoort. Daarom is het ook zo’n geliefd eiland onder toeristen. Van de mooie stranden tot de omgeving, Texel is een bijzonder eiland waar menig mens graag heen gaat op vakantie. Met meer dan 30 kilometer zandstrand kan je lekker wandelen over het strand, maar je kan ook mooie excursies maken door de natuur of zeehonden kijken. Genoeg te doen voor de avontuurlijke toerist.

Tulpenvelden

Buitenlandse toeristen zijn gek op de verschillende tulpenvelden in Noord-Holland, maar Nederlanders kunnen er ook geen genoeg van krijgen. De tulpenvelden zijn daarom ook grote trekpleisters voor Noord-Holland. Wanneer maak jij een selfie met de kleurrijke bollen?

Zaanse schans

De laatste 12 molens, van de honderden niet er ooit hebben gestaan, zijn wereldberoemd. Je ziet ze in films, foto’s en toeristen zijn er gek op. Wist je dat sommigen van deze molens nog werken? Anderen hebben ze omgebouwd tot museum. Je kan dus ook echt binnen in de molen kijken. De wandeltocht naar de molens is al een mooie excursie waarna je een stukje Nederlandse geschiedenis gaat leren. Leerzaam en mooi.

Muiderslot

Het Muiderslot is al 700 jaar oud maar het blijft het mooiste kasteel van Nederland. Ook niet raar dat je dit echt gezien moet hebben als je in Noord-Holland bent. Via een rondleiding kan je binnen in het Muiderslot kijken en een stukje geschiedenis mee nemen naar huis. Het kasteel is nog in goede staat waardoor je echt een proefje van vroeger krijgt.

Van Gogh Museum

Als je in Amsterdam bent, moet je echt het Van Gogh museum gezien hebben. Door de vele musea in Amsterdam is het een geliefde stad onder kunstliefhebbers. Daarnaast staan de meeste musea ook nog eens dicht bij elkaar waardoor je er een kunstzinnige middag van kan maken. In het van Gogh museum hangt het werk van Van Gogh en andere meesters die echt het bezoeken waard zijn.

Nationaal park Zuid-Kennemerland

Als je van lekker wandelen houdt, maar toch dicht bij de stad wil blijven, is het Nationaal park Zuid-Kennemerland een mooie uitstap. Wandelen tussen bossen, duinen, zandverstuivingen en stranden terwijl de drukke stad dichtbij gelegen ligt. In het park zie je verschillende grazers zoals Schotse Hooglanders, shetlandpony’s en konikpaarden terwijl je geniet van de bijzondere natuur.

Stranden van Noord-Holland

Als je afreist naar Noord-Holland, moet je natuurlijk de zonsondergang vanaf één van de vele stranden zien. Dit is een bijzonder uitzicht terwijl je geniet van de frisse zeewind. Of je nu naar Zandvoort gaat of kiest voor het strand bij Bloemendaal, je kan er verschillende activiteiten doen terwijl je wacht op de romantische zonsondergang.

Volendam

Als echte Nederlander is Volendam toch wel het toppunt. Van viskraampjes tot Nederlandse klederdracht, in Volendam vind je het allemaal en kan je het allemaal uitproberen. Eet een echte Volendamse haring bij de haven, ga op de foto met Nederlandse kazen en klederdracht of bezoek één van de musea vol met Volendams glorie.  Een echter vissersstadje bestaat er niet.

Edam

Over kaas gesproken, dat is natuurlijk typisch Nederlands. Alhoewel, wist je dat Frankrijk de meeste kaas per persoon eet? Toch is de Edammer kaas een stukje Nederlandse cultuur wat je kan proeven in het gelijknamige stadje. De Edammer kaas was in de Gouden Eeuw een belangrijk exportproduct, geen wonder dat Fransen zo van kaas houden, en Nederlanders natuurlijk.