Wetlands Safari

wetlands safari Amsterdam

Tijdens een Wetlands Safari, al 20 jaar actief, kano je met een gids door het 17de-eeuws landschap, door een dorpje met huizen die bijna op het water drijven. Onder het varen geniet je van alle watervogels en word je aangemoedigd door de kleine vogels, als rietzanger en karekiet. Varend door de natte ‘achtertuin’ van Amsterdam leer je waarom de stad op palen is gebouwd. Je ontdekt waarom Amsterdam grachten heeft. En je ervaart waarom de huizen scheef staan.

wetlands amsterdam

We stoppen voor een picknick met producten uit de streek op een eiland dat beweegt als je erover loopt of springt. Tijdens de tocht vertelt een gids over de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Je ziet prachtige weidevogels zoals de grutto en de kievit en een vleesetende plant, de zonnedauw en laten we de koeien en schapen niet vergeten. Het is een omgeving die de schilders Ruysdael en Rembrandt al inspireerden.

watergang

Nog geen kwartiertje van Amsterdam Centraal Station waan je je in een totaal andere wereld waar in tegenstelling tot de nabije stad stilte en natuur het voor het zeggen hebben.

Het natuurgebied Waterland staat bekend om zijn typische waterrijke landschap en zijn pittoreske dorpjes. Voor toeristen een onverwachte parel; voor Amsterdammers een gebied om de hectiek van de stad even te ontvluchten.

Wetlands Safari biedt voor kleine groepen (je kan individueel reserveren) , max 10 volwassene begeleide kanotochten aan door de rietlanden en veenweidengebied van Waterland. Een no nonsens, sportief én leerzaam uitje voor jong en oud.

wetlands amsterdam

We bieden dag en avondtochten aan. Met mooi weer neem je zwemkleding mee, is het vochtig in de lucht vergeet je poncho niet. Schoenen worden nat en vies op het eiland.

Het volgende is bij de prijs inbegrepen, bus vanaf Amsterdam CS, drankje voor en na de tocht, kano, gids, picknick en donatie Landschap Noord Holland. Dagelijks gaan we op stap vanaf Bus station IJzijde , maar reserveren van te voren is verplicht via www.wetlandssafari.nl

Be the first to comment

Leave a Reply