The Student Hotel oplossing voor studenten huisvestingsprobleem

Amsterdam is een stad waar veel studenten naartoe trekken om er een studie te gaan volgen. Die studenten komen echter allemaal voor een groot probleem te staan. Er is geen ruimte voor ze om te wonen in de buurt van de Universiteit. Amsterdam staat dan ook hoog in de lijst van woonplaatsen met een groot woningtekort. Om dit probleem op te lossen is er een nieuwe keten hotels in opmars. We hebben het over The Student Hotel. Dit is een keten hotels die zich vestigt in steden waar men het probleem kent van reizende studenten uit woningnood. Je verblijft dan ook in dit hotel niet voor slechts één nacht, maar voor een langere termijn afhankelijk van de behoefte aan woonruimte.

Een hotel in een drukkerij
In Amsterdam bevindt zich The Student Hotel Amsterdam City. Dit hotel is gevestigd in een wel heel bijzonder pand. Je vindt het namelijk terug in een pand waar de geur van kranteninkt nog hangt. Het gebouw waar vroeger het Parool en Trouw werden geprint is de huisvesting van vele studenten geworden. Juist door deze oorspronkelijke functie van het gebouw beschikt het over een aantal zeer grote ruimtes die als lounge dienen. Daarnaast zijn er veel kamers in gebouwd die beschikken over een redelijke dosis luxe. Een verblijf in dit hotel hoeft dan ook niet Spartaans te zijn. Het is te vergelijken met wonen in een soort luxe loft.

Een heel speciale sfeer
Wie geen student is, maar wel voor een korte of langere tijd huisvesting zoekt in Amsterdam zal maar wat graag in dit hotel verblijven. De sfeer is er namelijk enorm levendig. Dat komt door de samenstelling van de groep gasten die er verblijft. Studenten zijn er uiteraard in de meerderheid, maar ook personen die voor een korte tijd in Amsterdam verblijven op doorreis zijn er aanwezig. Daarnaast mag je denken aan mensen die voor hun werk korte tijd in Amsterdam verblijven of die een andere kunstzinnige taak hebben uit te voeren in deze hoofdstad. De sfeer is dan ook kleurrijk en gemoedelijk; een dag in dit The Student Hotel is nooit saai te noemen.

Een alles in één complex
Verblijf je in dit verrassende hotel, dan kom je er al snel achter dat er een wereld achter de voordeuren schuil gaat. Je vindt er een restaurant gedeelte waar de hele dag door gerechten worden geserveerd. Of je nu heel vroeg in de ochtend al moet ontbijten of pas ’s avonds laat komt voor het diner; de deur is altijd open. Daarnaast zijn er flexplekken waar gewerkt en uiteraard gestudeerd kan worden. Het mag duidelijk zijn; het huisvestingsprobleem van studenten los je niet zomaar op, maar The Student hotel is op de goede weg.

Meer ruimte voor studenten

Een studentenhotel
Het huisvestingsprobleem van studenten lijkt iets te zijn wat heel typerend is voor Nederland. In de praktijk blijkt dit niet zo te zijn. Studenten hebben er wereldwijd moeite mee om een passende en betaalbare kamer te vinden. Of je nu in Barcelona, Parijs of in Amsterdam komt; overal kom je huisjesmelkers tegen die tegen woekerprijzen kamers aan studenten aanbieden. Wanneer men aan de vraag niet tegemoet kan komen ontstaan er onveilige situaties met overbevolkte studentenhuizen. Een hotel voor studenten lijkt dan ook de oplossing om dit probleem aan te pakken. The Student Hotel is een hotel wat zich specifiek richt op studenten uit binnen- en buitenland die een huisvestingsprobleem hebben.

Een oude drukkerij
Toen de drukpersen van Het Parool en Trouw naar een andere locatie verhuisden bleef er in het centrum van Amsterdam een groot gebouw over. De hallen waar eens de kranten werden gedrukt stonden er troosteloos bij. The Student Hotel, een groep investeerders die overal ter wereld gebouwen opknappen voor huisvesting, kreeg hier lucht van. Men was er snel bij om het gebouw op te kopen. Na een paar jaar was het huisvestingsprobleem van studenten voor een aanzienlijk deel opgelost. De studenten konden voor een periode, in afwachting van definitieve woonruimte, verblijven in The Student Hotel in Amsterdam City.

Betaalbare kamers
De kamers in het Student Hotel kenmerken zich allemaal doordat ze heel betaalbaar zijn. Doorgaans tref je er eenpersoons kamers aan, maar er zijn ook andere varianten kamers in het hotel verwerkt. Of je nu een simpele kamer zoekt om in te slapen of een loft waarin gewerkt kan worden; dit hotel huisvest behoorlijk wat mogelijkheden. Tel daarnaast mee dat je in dit hotel alle faciliteiten onder één dak vindt om te studeren en te recreëren en je kan alleen maar concluderen dat het studentenleven zo slecht nog niet is.

Eten tegen kantineprijzen
Het studentenleven is geen vetpot. Iedereen die ooit heeft gestudeerd zal daar volmondig over kunnen meepraten. Het is dan ook maar goed dat er in The Student hotel Amsterdam City een goede horeca gevestigd is. De horeca is de hele dag en avond geopend. Ongeacht hoe vroeg jouw studiedag ook begint; je kan er altijd terecht voor een goede eerlijke maaltijd. De prijzen zijn redelijk laag te noemen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te houden.

Ruimte om te studeren
Studeren kan je natuurlijk op je hotelkamer doen, maar steeds meer studenten geven er de voorkeur aan om op een flexplek te werken. Die flexplekken vind je dan ook volop in dit hotel. Ze zorgen ervoor dat studenten in alle rust kunnen werken op een plek waar ze voorzien zijn van goede stabiele Wifi. Op die manier is studeren een bezigheid die in alle rust mogelijk is terwijl je toch voldoende kan genieten van het gezellige studentenleven.

Be the first to comment

Leave a Reply