Statige luxe in het Victoria Hotel in Amsterdam

Wie een dag naar Amsterdam gaat kan een rondleiding boeken. Daar krijg je alle bezienswaardigheden benoemd. Een van de bezienswaardigheden in de buurt van het Centraal Station mag het Victoria hotel genoemd worden. Dit hotel is een prachtig statig gebouw met een weelderig interieur. Wie echter goed kijkt zal zien dat er twee huizen in het hotel verwerkt zitten die totaal niets met het hotel te maken lijken te hebben. Deze huizen vormen de achtergrond van het verhaal rondom het hotel.

Koppige verkopers
Wonen in Amsterdam is altijd al in trek geweest, en in 1883 was dat eigenlijk net zo van toepassing als nu. In de huizen op de locatie van het nieuwe Victoria hotel woonden particulieren die zouden worden uitgekocht uit hun huis. Echter, toen de eigenaar van het hotel hun een aanbod deed om het huis op te kopen ging men daar niet mee akkoord. De eigenaren bleven hardnekkig in hun huis zitten, en rondom hun woning werd het hotel gebouwd. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het Victoria Hotel een wel heel apart uiterlijk heeft gekregen. Een schitterend statig gebouw met twee woonhuizen erin verwerkt. De panden waren smal en hoog, waardoor het hotel wel uit twee delen lijkt te bestaan.

Een hotel met een knipoog naar het verleden
Het spreekt voor zich dat het hotel er tegenwoordig een stuk moderner uit ziet dan in de tijd dat het werd verbouwd. Toch is de inrichting door de jaren heen maar weinig veranderd. Uiteraard zijn de kamers allen voorzien van de nodige luxe. Je treft er uiteraard Wifi en airconditioning op de kamers. Verder zit er in het hotel alles waar je als gast behoefte aan hebt om te kunnen ontspannen na een dag in het hectische leven van Amsterdam.

Een wereld apart
Betreed je het Victoria hotel dan kan je als gast gebruik maken van de vele luxe faciliteiten die het hotel heeft. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad wat verwarmd is. Doordat het overdekt is kan je het hele jaar door van het zwembad gebruik maken. Daarnaast is er een fitness center in het gebouw. Het hotel is daardoor geschikt om er korte maar eventueel ook een langere tijd in te verblijven. Het is een hotel waar particulieren graag verblijven, maar ook mensen die voor zaken in Amsterdam zijn zullen er graag een kamer boeken.

Het business center
De grote bedrijven in de buurt van Amsterdam hebben het Victoria Hotel inmiddels ook ontdekt. Doordat het een hotel is met zo’n specifieke achtergrond en zo’n typerend uiterlijk is het enorm populair om bijvoorbeeld zakelijke meetings in te houden. Expats kunnen er verblijven namens het bedrijf.

Een bezienswaardigheid in Amsterdam
Ga je naar Amsterdam dan is het altijd een goede gelegenheid om een wandering door de stad te boeken. Je wordt dan rondgeleid langs de meest markante plekken in Amsterdam. Je leert op die manier van alles over de stad, maar daarnaast leer je ook een heleboel over het karakter van

Amsterdammers. De stadsgids zal dan ook vol trots vertellen over het Victoria hotel in het centrum van Amsterdam. Toen de keten van Victoria een hotel wilde gaan bouwen in plaats van een blok traditionele huizen gingen bijna alle eigenaren van de woningen overstag. De huizen werden verkocht waarna de eigenaren verhuisden. Twee eigenaren echter hadden geen zin om hun huis te verkopen aan deze hotelketen. Ze bleven in hun huis en kregen te horen dat het hotel verder om hun huis heen zou worden gebouwd. Het ondenkbare gebeurde. Er werd een hotel van wereldklasse neergezet met twee huizen ingebouwd in het hotel. Bij de opening eind 1899 waren de eigenaren van de twee huizen te gast bij de opening van het hotel waarvoor ze niet hadden willen verhuizen.

Het meest luxueuze hotel
Het victoria hotel gaat er prat op dat men tot de meest luxueuze hotels in Amsterdam behoort. Naast het Waldorf Astoria hotel hebben we het hier over een hotel met een roemrijk verleden en met prachtige hotels die wereldwijd door deze keten zijn neergezet in wereldsteden. Daarnaast gaat het om een hotel wat de gasten alles te bieden heeft waar de verwende reiziger maar behoefte aan heeft. Een zwembad en een eigen inpandige fitness ruimte maken deel uit van dit hotel.

Geliefd bij expats
Wanneer een expat naar Amsterdam komt zal deze nog niet gelijk in staat zijn om een geschikte woonruimte te vinden. Veel Amsterdamse bedrijven zien het Victoria hotel dan ook als de ultieme gelegenheid om hun buitenlandse personeel tijdelijk in te huisvesten. Doordat het hotel kamers en suites biedt die geschikt zijn voor een langdurige bewoning is dit een hotel waar je gerust voor een langere tijd kan verblijven zonder dat het je aan iets zal ontbreken.

Uit eten

Veel bezoekers van Amsterdam hebben wel eens gegeten in het Victoria hotel. Dat komt doordat het restaurant openbaar toegankelijk is. Er worden culinaire hoogstandjes geserveerd aan de gasten, en dat zorgt ervoor dat particulieren en zakelijke gasten er geregeld komen eten. Het Victoria hotel, met zijn glansrijk verleden en de markante oude bewoners van de twee ingebouwde huizen, is een hotel wat zijn sporen heeft verdiend in Amsterdam. Wanneer jij in Amsterdam bent is het een bezoek waard.

Be the first to comment

Leave a Reply