Overnachten in het Scheepvaarthuis

Amsterdam is een wereldstad die om heel veel zaken bekend staat. Iedere toerist kent het historische centrum met de vele musea, maar er zijn meer interessante plekken. Een zaak waar de stad nog meer om bekend staat is de haven. Schuin tegenover het Centraal station tref je het scheepvaarthuis. Dit pand is inmiddels 105 jaar oud. Gebouwd in de zogeheten Amsterdamse School stijl is het een gebouw wat al meerdere functies heeft gehad door de jaren heen. Momenteel is dit monumentale pand in gebruik als een 5 sterren hotel. Het Grand Hotel Amrath Amsterdam is een hotel wat tot een van de meest luxueuze hotels van deze wereldstad gerekend mag worden.

Een verblijf als een vorst
In het Scheepvaarthuis hebben al talloze belangrijke gasten gelogeerd in het verleden. Het is dan ook geen wonder dat je in het Grand Hotel Amrath zal verblijven als een vorst. De kamers kennen een ongekende luxe. Daarnaast is er een aantal faciliteiten in het hotel om voor jou een onvergetelijk verblijf te garanderen. Denk aan een eigen Spa en Welness. Jij wordt in de watten gelegd door het personeel van het hotel wat er alles aan zal doen om de spanning van alledag van jou af te laten glijden. Het is niet voor niets dat het hotel 5 sterren heeft toegekend gekregen.

Een arrangement voor de gasten
Wie als gast een kamer boekt bij het Amsterdam Amrath hotel zal daar ongetwijfeld een extra arrangement bij willen boeken. De suites zijn stuk voor stuk luxueus maar ze worden regelmatig als trouwsuite gebruikt. Het is dan ook  om die reden dat men de gasten de gelegenheid boekt om een dergelijk arrangement als extra optie bij te boeken. Wie met andere redenen in dit hotel verblijft heeft wellicht interesse in een rondleiding door dit monumentale gebouw. In dat geval is het mogelijk om een rondleiding te krijgen in het hotel en het Scheepvaarthuis zelf. Op afspraak vinden er groepsrondleidingen plaats waarvoor je kan reserveren aan de receptie van het hotel. Als afsluiting van de tour word je vervolgens nog getrakteerd op een heerlijke lunch of high tea in het luxe restaurant van het hotel. Op die manier is het hotel niet alleen een verblijfsplaats voor jou, maar je ervaart er tevens hoe het leven er in het Scheepvaarthuis destijds heeft uitgezien.

Het hotel als uitvalsbasis
Ga je op pad in Amsterdam, dan is het goed om te weten dat het hotel de perfecte uitvalsbasis vormt voor een dergelijk uitstapje. Gelegen tegenover het Centraal Station is het enorm gemakkelijk om per openbaar vervoer de stad te verkennen. Het hotel ligt tevens centraal in het oude centrum waardoor veel bezienswaardigheden op loopafstand zijn.

Het Scheepvaarthuis door de jaren heen

Reizen hebben we altijd al gedaan. Het is sinds 1916 dat men per boot op reis ging overzee naar het buitenland toe. Deze reizen werden geregeld in grote kantoren in ons land. In Amsterdam gebeurde dit vanuit het Scheepvaarthuis. Het grote kantoor van de N.V. “Het Scheepvaarthuis” zat in dit gebouw gevestigd. Het pand werd gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. Dat is duidelijk te zien aan de architectuur die is gebruikt bij het ontwerp. Door deze prachtige bouwstijl en de markante plek van het gebouw, aan de haven van Amsterdam tegenover het Centraal station, werd het pand in 1974 uitgeroepen tot rijksmonument.

Het uiterlijk van het Scheepvaarthuis
Wie kijkt naar het Scheepvaarthuis komt er al snel achter dat het gebouw een heel specifieke vorm heeft. De hoek van het gebouw heeft namelijk de vorm van een schip wat aangemeerd ligt. Dat, samen met de meest luxueuze materialen die gebruikt zijn om het gebouw vorm te geven en te decoreren, zorgt ervoor dat het pand een bezienswaardigheid is waar menig toerist graag in wil verblijven.

Een hotel met 205 kamers
Sinds een aantal jaren is in dit gebouw een hotel gevestigd. Het Grand Hotel Amrath Amsterdam mag tot de meest luxueuze hotels van Amsterdam worden gerekend. Ondanks het feit dat de ruimtes in het hotel al behoorlijk op leeftijd zijn is het ingericht met 205 kamers die stuk voor stuk een onovertroffen luxe leveren. Je kan er verblijven in een kamer op maat. Er zijn kamers en suites in diverse uitvoeringen waardoor jij je als gast echt even weg voelt. Er zijn kamers die voorzien zijn van een zeer moderne praktische inrichting terwijl er ook kamers zijn die in een historische stijl zijn ingericht. Je zal dan ook het gevoel hebben dat je een heel andere wereld binnen stapt wanneer je een verblijf boekt in dit hotel.

Een verblijf voor langere tijd
Wie zakelijk voor een langere tijd in Amsterdam moet verblijven zal wellicht met een normale hotelkamer geen genoegen nemen. Gelukkig beschikt het Amrath Hotel over een aantal suites waar je de ruimte hebt. Met een eigen zithoek en soms zelfs een eigen terras of balkon heb je de ruimte om te verblijven voor een aantal dagen tot weken. Wie tijdens dit verblijf behoefte heeft aan ontspanning doet er goed aan om gebruik te maken van de Spa en Wellness faciliteiten in dit hotel. Doordat het hotel alle faciliteiten die benodigd zijn voor een comfortabel verblijf onder één dak heeft zal je voor bijvoorbeeld het diner de deur niet uit hoeven te gaan. We hebben het hier over een hotel wat voor gasten die lang of kort in Amsterdam willen verblijven alle luxe en comfort biedt. Dat alles maakt, samen met de rijke historie van het pand, een verblijf in het hotel de moeite waard.

Be the first to comment

Leave a Reply