Puur Amsterdam wandelingen

Als de zon schijnt is er niets fijner dan een wandeling door Amsterdam. Een stad met geschiedenis. Met haar deftige stadspaleizen, imposante grachtengordel en excentriekelingen die het straatleven ‘opleuken’ is het alsof u door een groot openluchtmuseum loopt.

Wie op zoek wil gaan naar de verborgen schatten van dit museum laat zich leiden door iemand met hart voor het Mokums paradijs. Een rasechte Amsterdammer of iemand die zich heeft laten verleiden door de stad en haar nooit meer heeft losgelaten. Pure liefde…

Puur Amsterdam wandelingen

De gidsen van Puur* Amsterdam nemen u met veel plezier mee op ontdekkingsreis door hun Mokum. Van de warme buurt die menig wandelaar tot verlegenheid heeft gebracht tot aan de oer-Jordanese gezelligheid of de PC sjiek de friemel buurt waar de paparazzi 24/7 op de loer liggen.

Lopen en ondertussen zingen, proeven of magische plaatjes schieten. Kiest u uw favoriete wandelarrangement? Dan trekken de gidsen hun wandelschoenen alvast aan. Ze staan te popelen!

Oude Binnenstad wandeling

Onder begeleiding van een enthousiaste gids verkent u de rijke geschiedenis van de Amsterdamse binnenstad. Hier gebeurt het allemaal: de wallen, de grachten en de Jordaan. Zie de stad veranderen bij elke stap die u zet.

Eerst bezoekt u de meest opwindende buurt van Amsterdam; de wallen. Kijk uw ogen uit en geniet van de middeleeuwse huizen, smalle steegjes en de eigenaardige bewoners. Vanaf de wallen loopt u door naar de trots van Amsterdam: de grachten van de Gouden Eeuw. Deftige panden schitteren langs het water en symboliseren de welvaart van toen. De wandeling eindigt in het hart van de stad; de Jordaan. De gezelligste volksbuurt van Amsterdam zit vol met hofjes, bruine cafés en ras-Amsterdammers. Geniet van de Jordanese sfeer in het bruisende Mokumse stadshart.

Wandelen door Amsterdam

Amsterdam is geweldig…maar de Jordaan is helemaal waanzinnig. Het is een feestje op zich om door de Jordaan te lopen en onze enthousiaste gids mét gitaar maakt uw wandeling al helemaal onvergetelijk. Verken de buurt waar tante Leen, Johnny Jordaan en Willeke Alberti groot zijn geworden. Spits uw oren en luister naar de smeuïge verhalen over de Jordanezen en hun volksbuurt. Hier gebeurt het, dit is het echte leven!

Samen slenteren door het indrukwekkende stadsdeel met al haar hofjes en doorkijkjes op de grachten. Onderweg zal er worden gestopt bij twee onvervalste Amsterdamse kroegen. Tijd om de keeltjes te schrapen en mee te brullen met de smartlappen van toen en nu. Hier gaat het niet om zuivere klanken, maar om Amsterdamse passie! De muzikale gids neemt afscheid bij café de Twee Zwaantjes. Dit café is een begrip in de Jordaan. Een perfect einde óf juist een perfect begin van nog meer plezier.

Instagramwalk

Bereid u voor, want na afloop van de Instragramwalk zullen u foto’s nooit meer hetzelfde zijn. Wat Instagram zo speciaal maakt? Dankzij Instagram ziet u eten, de stad en zelfs uw partner er beter uit. Een professionele fotograaf zal een korte introductie geven over de ins en outs van Instagram en hoe u speciale foto’s maakt. Maar de fijne kneepjes leert u pas écht als u zelf aan de slag gaat.

Na de korte workshop gaat u de wijde wereld in op jacht naar de perfecte foto’s. Populaire Instagramwalk locaties zijn; de Jordaan, de Rosse buurt, Albert Cuypmarkt, de Pijp en de omgeving van het Scheepvaartmuseum. In teamverband of individueel maakt u de beste, mooiste en kunstzinnigste plaatjes ooit. Als we zijn uitgewandeld zullen de gemaakte foto’s worden getoond en besproken en mag u uzelf een echte Instragrammer noemen!

Wallenwandeling

De Amsterdamse wallen zijn zowel berucht als beroemd, maar één ding is zeker: de wallen staan symbool voor Amsterdam en andersom. De wallen waren lang geleden een plek vol met robuuste zeebonken, vorstelijke kooplieden en frivole vrouwen. De wandeling brengt u via China Town, langs alle eigenzinnige straatjes van de wallen naar de oude zeedijken.

Een fanatieke gids vertelt over de oudste panden en het oudste beroep ter wereld. U gaat langs bij het Prostitutie Informatie Centrum, waar u alles te weten komt over de verwenbranche en de hedendaagse ontwikkelingen in de rosse buurt van Amsterdam. Ook wandelen we langs de Zeedijk en de altijd bruisende Warmoesstraat.

Chocolade wandeling

Onder begeleiding van een enthousiaste gids maken we een bijzondere wandeling langs de meest kenmerkende en mooiste plekjes van Amsterdam. Onderweg stoppen we bij twee verschillende chocolade speciaalzaken om de lekkerste chocola van Amsterdam te proeven.

De wandeling langs de warme buurt, de grachtenpaleizen, de oergezellige Jordaan en het proeven van de ambachtelijke chocolade is een fijne combinatie. Om de dag af te sluiten toosten we gezamenlijk met een Amsterdams likeurtje in de hand en bent u een overheerlijke ervaring rijker.

En nog vééééééél meer

Ja echt! Een modewandeling voor fashionista’s. Een Rembrandtwandeling voor kunstliefhebbers. Of toch liever een oer-Hollandse klompen-haring-molentjes tour voor u buitenlandse gasten? Bekijk

alle mogelijkheden op de website van PuurAmsterdam. Zelf een briljant idee voor een route kriskras door het mooie Mokum? Wandelingen op maat zijn ook mogelijk. Tijd om Amsterdam te beleven!

Be the first to comment

Leave a Reply