Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance Event

Jaarlijks vindt er in oktober in Amsterdam het Amsterdam Dance Event plaats. Het bijzondere aan dit event is dat er ongeveer tachtig verschillende uitgaansgelegenheden aan mee doen. Vijf dagen lang vinden er overal in Amsterdam verschillende evenementen plaats en wordt Amsterdam even omgetoverd tot drukste en meest inspirerende ‘dance-city’ van de wereld.

Geschiedenis Amsterdam Dance Event

Twintig jaar geleden begon ADE met 30 acts in de Melkweg, Paradiso en Escape, hedendaags is het uitgegroeid tot één van de grootste clubfestivals in de wereld. Om je hier een beeld bij te geven: Nu treden er meer dan 2000 artiesten op tijdens 300 verschillende evenementen.

Het programma is zeer gevarieerd zo komen er erg bekende DJ’s naar de stad die over de hele wereld draaien en over de hele wereld bekend zijn, maar is er ook ruimte voor jong en nieuw talent. Ook qua muziek stijl is er voor iedere ‘house-liefhebber’ wat wils: zo wordt er naast het mainstream ‘house’ ook onder andere techhouse, techno, hardstyle en zelfs hiphop en UK-garage gedraaid. De bekende clubs zijn voor iedereen toegankelijk, zolang je een kaartje hebt kunnen bemachtigen en aan de leeftijdsgrens voldoet. Dit geeft je de kans om op plekken te dansen waar je nooit eerder bent geweest.

Tickets Amsterdam Dance Event

Kaartjes koop je afzonderlijk voor elk evenement via de website van Amsterdam Dance Event zelf en via de website van de desbetreffende club.Maar Amsterdam Dance Event is meer dan tot in de vroege uurtjes dansen op de muziek van je favoriete DJ’s. ‘Playground’ is een vast onderdeel van ADE. Dit unieke programma kan je ook op verschillende plekken in de stad vinden. Het programma bestaat uit allerlei verschillende dingen, zoals interactieve interviews, presentaties, tentoonstellingen, pop-up optredens op de meest exclusieve plekken van Amsterdam. Naast ‘Playground’ vindt er ook elk jaar de ‘Amsterdam Dance Event Conference’ plaats.

Honderden DJ’s, platenmaatschappijen, tourmanagers en andere mensen uit de muziekwereld komen samen om te praten over muziek en ervaringen uit te wisselen. De conferentie is verdeeld in zes verschillende thema’s. Een zakelijk, maar ook heel inspirerend platform waarbij ‘moderne’ muziek de gemene deler is. Tickets kopen voor de ‘ADE conference’ is mogelijk, maar doe dit alleen als je ook echt geïnteresseerd bent in de zakelijke kant van de muziekwereld.Deze twee onderdelen, ‘Playground’ en ‘Conference’ zorgen ervoor dat het Amsterdam Dance Event meer is dan housefeesten op verschillende plekken. Er wordt ook in de diepte ingegaan op de muziek van nu. Dit biedt mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen en interessante nieuwe inzichten. Mede hierom is Amsterdam Dance Event zo’n succes geworden; er wordt en in de breedte en in de diepte ingegaan op moderne muziek.

Prijzen Amsterdam Dance Event

De prijzen van de tickets variëren; voor sommige feesten ben je slecht 10 of 15 euro kwijt, voor feesten met ‘grotere namen’ en een bijzondere locatie kan de prijs oplopen tot zo’n 40 euro. Een belangrijke tip voor mensen van buiten Amsterdam: Hotels zullen zodra het programma bekend is en de kaarten in de verkoop gaan snel volzitten, dus boek op tijd en wees verzekerd van een goede slaapplek tijdens Amsterdam Dance Event!Kortom, Amsterdam Dance Event is een zeer gevarieerd maar vooral heel leuk, ongedwongen, festival. De sfeer die in de stad hangt is bijzonder. Overal zie je DJ’s of andere ‘muzieklui’ rondlopen met een zwart/geel (de kleuren va ADE) kaartje op hun nek. Ook toeristen uit Nederland en het buitenland zorgen ervoor dat de stad drukker, maar bovenal gezelliger wordt. Voor dit festival geldt absoluut: bijzijn is meemaken! Lees hier meer informatie over het Amsterdam Dance Event.

Be the first to comment

Leave a Reply