Tea bar Amsterdam

Tea bar Amsterdam

Als echte theeliefhebbers misten oprichters Sara en Fenje een  winkel gespecialiseerd in thee. ‘‘Hoe leuk zou het zijn om een omgeving te creëren waar je rustig je favoriete smaken kunt uitzoeken?’’, zeiden de vriendinnen tegen elkaar. Het idee voor Tea Bar is geboren. Na het proeven en selecteren van honderden theesoorten, wordt de winkel en webshop in 2008 geopend.

Een bijzondere thee winkel

Tea Bar is een bijzondere theewinkel met meer dan honderd soorten losse verse thee en originele theecadeaus. Kies je smaak en schep zelf je thee uit de transparante bakken zoals een van Tea Bars bestsellers de notendroom thee of de kruidige Amsterdam blend.

Er is voor iedereen wel een geschikte thee te vinden. Als je advies nodig hebt bij het maken van de juiste keuzen kun je daar in de winkel naar vragen. Elke thee heeft immers zijn eigen smaken maar ook werkingen op lichaam en geest. Rustgevend, oppeppend maar ook op het gebied van gezondheid kan thee verschillende werkingen hebben.

In de zomer zou het best kunnen zijn dat je eens een verfrissende Ice Tea wilt maken, ook dan ben je bij Tea Bar aan het juiste adres. Naast het zeer ruime aanbod aan thee zijn er in de winkel ook allerlei thee accessoires te vinden zoals theezeven, theepotten en Theeblikken.

De oprichters van de Tea Bar

Er is voor de twee oprichters een droom uitgekomen, ze kunnen hun passie voor thee delen en zijn inmiddels experts geworden op het gebied van thee.

Sara legt uit: ‘‘Al jaren zijn wij bezig met het bestuderen van de theedrinker’’, ‘‘We weten wat mensen lekker vinden, maar proberen toch steeds weer vernieuwend te zijn door bijzondere smaken toe te voegen aan onze collectie en originele theecadeaus samen te stellen. Onze passie voor thee willen we graag met iedereen delen, want wat ons betreft is verse, losse thee het lekkerste drankje dat er is!’’

De favoriete smaak van Fenje? ‘‘White Delight, het bruidje onder de theeën. Lekker fris, met een zoetje en dankzij de vele kruiden en fruit proef je meerdere smaken. Heerlijk bij een boterham met kaas, maar ook lekker als je iets te vieren hebt met een taartje. Ik blijf er gewoon van drinken, zo lekker is hij.’’

Welke smaak is de favoriet van Sara? ‘‘Geen twijfel over mogelijk: de Energiebooster. Die biologische mix met gember pept lekker op, maar je voelt je er niet hyper door. Ik drink hem vooral ’s ochtends rond een uur of tien. Waar de ander koffietijd heeft, geniet ik van de spicy energiebooster.’’

Be the first to comment

Leave a Reply