Sterke toename autodelen in Amsterdam

SnappCar, het grootste autodeelplatform van Nederland, ziet een sterke toename in het aantal autodelers in Amsterdam. Zo vonden er begin deze maand ruim 18% meer boekingen plaats in Amsterdam. Deze toename is landelijk nog sterker te zien. SnappCar geeft aan 26% meer autodelers te zien op het platform dan aan het begin deze maand. Deze groei wordt voornamelijk aangewakkerd door een toename van het aantal vakanties in eigen land. Ook wordt door de corona crisis het openbaar vervoer vaker vermeden en is de deelauto een populair alternatief onder forensen.

Naast dat de vraag naar autodelen toeneemt, groeit het aanbod mee. Een auto huren in Amsterdam is vrij eenvoudig. Er staan een kleine 600 auto’s op het platform in de stad, vanuit vrijwel elke locatie is de auto op loopafstand beschikbaar. Ook is de keuze divers met een breed scala aan merken en modellen. Hierbij kun je ook kiezen voor een persoonlijke sleuteloverdracht of kies je voor Keyless waarbij je de auto eenvoudig kunt openen via de app. Autodelen doe je dus gemakkelijk en snel!

SnappCar probeert de groei van het autodelen verder te versnellen door in te zetten op de gedeelde private leaseauto. Het aanbod wordt mogelijk gemaakt door samen te werken met gerenommeerde leasemaatschappijen. Doordat de auto via SnappCar wordt geleased is delen toegestaan en kun je, volgens SnappCar, goed je leasekosten terugverdienen met het delen van je auto. SnappCar geeft aan dat de Fiat 500 private lease momenteel het populairste model. Dat kunnen we begrijpen, want deze leuke Fiat misstaat niet in menig straatbeeld. Naast het uiterlijk is dit compacte model zowel geschikt voor korte als lange ritten. Ook heeft SnappCar een elektrische lease deelauto in het selectie met de Skoda Citigoᵉ iV. Zo rijd je betaalbaar elektrisch met deze toffe Skoda.

Autodelen lijkt zijn vlucht te hebben genomen tijdens Corona. Het is afwachten of dit een blijvende trend is die het autobezit voor de komende jaren gaat veranderen, of dat menigeen terugvalt in oude patronen.