Tips voor het kiezen van de juiste rijschool in Amsterdam

Hoe fijn zou het zijn om in plaats van de fiets af en toe de auto in Amsterdam te kunnen pakken? Met de auto ben je binnen no time op de mooiste plekken van de hoofdstad: een bezoekje aan het Amsterdamse Bos of een ritje naar Amsterdam-Noord? Zo gepiept. Hiervoor moet je natuurlijk wel auto kunnen rijden én een auto hebben, lenen of huren. Ben je van plan om rijles in Amsterdam te nemen, maar weet je niet goed voor welke rijschool je moet kiezen of waar je op moet letten bij het uitkiezen van een rijschool? Geen probleem: in dit artikel hebben we enkele handige tips voor je verzameld waarmee je de juiste rijschool vindt die het beste bij je past.

Kies voor niet altijd voor de goedkoopste rijschool

Hoe aantrekkelijk het ook is om direct voor een hele goedkope rijschool te gaan wanneer je op zoek bent naar rijlessen in Amsterdam is het toch aan te raden om dit niet meteen te doen. Controleer altijd eerst op kwaliteit. Of een rijschool een goede rijschool is kun je onder andere zien aan het slagingspercentage van de desbetreffende rijschool. Wist je dat maar liefst 8 op de 10 volwassen Nederlanders over een rijbewijs beschikt? De kans dat jij binnen nu en enkele maanden ook een rijbewijs hebt, wordt alleen maar groter wanneer je gaat voor kwaliteit. Let hierbij ook op of het bedrijf werkt met leskaarten, of ze duidelijke afspraken maken over wanneer de lessen zijn en of ze uitleggen waarom het goed is om een tussentijdse toets te doen. Neem hier dus zeker de tijd voor om zo de beste rijschool in Amsterdam te vinden.

Bekijk en vergelijk kosten van rijscholen

Het is daarnaast goed om vooraf te weten wat je ongeveer kwijt gaat zijn aan je rijlessen en rijexamen. Hierbij hoort uiteraard het vergelijken van meerdere rijscholen. Een goedkope rijschool in Amsterdam kan zeker kwaliteit bieden, mits je op bovenstaande eigenschappen selecteert. Volgens het CBR liggen de totale kosten voor een rijbewijs ongeveer rond de 2300 à 2400 euro. Gemiddeld kost een rijles 42 euro per uur. Per rijschool verschilt deze prijs natuurlijk, maar het is goed om dit gemiddelde in je hoofd te houden tijdens je zoektocht. Zie je deals voorbij komen die te mooi lijken om waar te zijn? Houd er rekening mee dat ze dat dan waarschijnlijk ook zijn. Een goede rijschool is transparant over de totale kosten en laat je uiteindelijk niet voor verrassingen staan. Laat je instructeur daarom altijd vooraf, meestal na de eerste les, inschatten hoeveel lessen hij of zij denkt dat jij nodig hebt.

Goede communicatie met rijschool

Ook is een goede communicatie tussen jou en je rijschool van groot belang. Dit merk je meestal al vanaf het eerste moment dat je contact zoekt. Is de rijschool duidelijk over de kosten, ben je op de hoogte van de mogelijkheid voor een tussentijdse toets en communiceert de instructeur duidelijk en weet je zo waar je aan toe bent? Je hoeft niet direct een rijlespakket af te nemen wanneer je voor de eerste keer gaat rijden. Het is zeker mogelijk om bij rijles Amsterdam in eerste instantie te kiezen voor één of twee losse lessen. Op die manier controleer je zelf hoe de communicatie is tussen jou en je instructeur en of het überhaupt klikt. Omdat een instructeur jou vanaf het begin tot het eind begeleidt, is het wel zo prettig om een goede klik te hebben. Met ruzie of woorden achter het stuur is immers nooit een goed idee.

Vraag in je omgeving om advies

Via internet kun je ontzettend veel vinden; grote kans dat je hier ook je toekomstige rijschool in Amsterdam vindt. Een andere bron die in het geval van rijlessen betrouwbaar is, is je familie, je vrienden of andere mensen uit je kenniskring die ervaring hebben met rijscholen. Omdat zij of iemand die zij kennen ergens lessen hebben gehad, weet je precies hoe hun ervaring met de desbetreffende rijschool was. Een betere bron kun je dus eigenlijk niet hebben. Voor dat extra beetje zekerheid kun je altijd nog online kijken naar eventuele recensies van rijscholen die je vrienden of kennissen aanraden. Natuurlijk kun je ook altijd gewoon bij meerdere rijscholen naar binnen stappen en vragen naar informatie omtrent de rijlessen. Geef aan dat je twijfelt over verschillende rijscholen en vraag naar hun voordelen ten opzichte van andere rijscholen. Kortom: neem zeker de tijd om te kijken welke rijschool in Amsterdam het beste bij je past. Steek energie en tijd in het vergelijken van meerdere rijscholen zodat je altijd de juiste keuze maakt.

Be the first to comment

Leave a Reply