Uitbouw in Amsterdam

De Amsterdamse wethouder van ruimtelijke ontwikkeling gaf aan dat de laatste jaren uitbouw in Amsterdam enorm populair is. Het kan zomaar zo zijn dat je in jou buurt meerdere huizen tegelijkertijd worden uitgebouwd, een paar jaar geleden was dit nog onvoorstelbaar. Maar momentele heerst er een bouwwoede, door de hoge huizenprijzen vragen steeds meer beleggers vergunningen aan, aangezien elke vierkante meter goud waar is.

Wanneer je graag groter wilt wonen maar niet wilt verhuizen dan is het interessant om je woning uit te bouwen. Bij een uitbouw wordt er een kamer van het huis uitgebreid door een muur te slopen en vervolgens een extra stuk aan te bouwen. Maar wat kost het nou dat uitbouwen in Amsterdam en wat komt er allemaal bij kijken?

Kosten en prijzen uitbouw in Amsterdam

De kosten van een uitbouw kunnen erg verschillen op basis van de grootte van uitbouw. Maar het kan ook erg verschillen op basis van welke aannemer je kiest, hierom is het van belang dat je alle verschillende aannemers benaderd en vraag om offertes. De gemiddelde prijs voor een uitbouw van 6m2 ligt tussen de €2250 – €2500 per vierkante meter en hoe groter je gaat uitbouwen hoe voordeliger het wordt per m2, zo liggen de kosten voor 15m2 tussen de €1250- €1750 per vierkante meter.

De prijzen verschillen per gemeente op basis van de vergunning, maar ook verschillen de kosten enorm per aannemer. Ook valt er geld te besparen wanneer het gaat om de oplevering, wanneer je namelijk kiest op de uitbouw casco op te laten leveren kan dit je 20% op de totaalprijs besparen. Als laatste scheelt het enorm veel geld of je een prefab neemt, dit is een vooraf in de fabriek samengesteld design, of dat je een maatwerk neemt.

Een lening aanvragen om een verbouwing te financieren gebeurt steeds vaker. Maar zorg dat je de verschillende leningen vergelijkt want de rentes van de verschillende kredietverstrekkers verschillen enorm.

Mogelijkheden en vergunningen in Amsterdam

De mogelijkheden van een uitbouw zijn vaak ongelimiteerd maar worden beperkt, door de nodige vergunningen die Amsterdam verplicht stelt en natuurlijk door budget. Een uitbouw aan je huis in Amsterdam kan tot 2,5 meter vergunningsvrij.

Zoals eerder benoemd is het goedkoper om gebruik te maken van een prefab, maar er zijn ongelofelijk veel mogelijkheden. Wanneer je een ruim budget hebt zijn er ongelofelijk veel mogelijkheden die je samen met je aannemer kunt uitwerken en in werkelijkheid kunt brengen.

Voordelen

Afgezien van het feit dat je huis meer waard wordt is een ander groot voordeel dat je een grotere kamer creëert. Hierdoor krijg je het gevoel dat je meer leefruimte hebt en hierdoor kun je ook grotere meubels kwijt. Bovendien kun je in een grotere woonkamer meer gasten ontvangen waardoor de verjaardagsfeesten nog gezelliger worden!