Autoruit vervangen in Amsterdam voor de beste prijs

Amsterdam staat met stip op één in veel lijstjes, waaronder de lijst met de meeste auto-inbraken in Noord-Holland helaas. In een stad met veel donkere steegjes, veel mensen die zich op straat bevinden én mensen die af en toe per ongeluk kostbare bezittingen in het zicht laten liggen, is het risico op auto-inbraken dan ook erg groot. Is er ingebroken in jouw auto en heeft de inbreker de zijruit van de auto ingeslagen, dan is de autoruit vervangen in Amsterdam onvermijdelijk. Maar waar vind je het goedkoopste autoglas zonder in te leveren op de kwaliteit?

Wanneer moet de autoruit vervangen worden in Amsterdam?

De zijruiten van de auto zijn, net als de meeste achterruiten, gemaakt van gehard glas. Wanneer een inbreker deze ruit inslaat, valt de ruit in duizenden stukjes uiteen. Het mag duidelijk zijn dat de autoruit vervangen dan direct hoog op de agenda komt te staan. Bij de voorruit is het een ander verhaal. De voorruit is gemaakt van gelaagd glas. Twee verschillende lagen zijn met PVB-folie aan elkaar bevestigd, waardoor de ruit niet kan versplinteren. Dat is direct ook de reden waarom de slimmere inbrekers kiezen voor de zijruit of achterruit en niet voor de voorruit, want die kan lang niet makkelijk worden ingeslagen.

Raakt de voorruit beschadigd door vandalisme, stormschade of door een steentje op de voorruit tijdens het rijden? Dan moet er gekeken worden naar de plek en omvang van de ruitschade. Is het een ster met een diameter groter dan 20 millimeter of is het een vertakte scheur? Dan moet de voorruit vervangen worden in Amsterdam wanneer dit in het zichtveld van de bestuurder zit.

Hoe vind ik de goedkoopste autoruiten tegen de beste prijs?

Op de after market worden autoruiten tegen bijzonder scherpe prijzen aangeboden. Deze autoruiten voldoen aan exact dezelfde eisen als de merkruiten die bijvoorbeeld door de Peugeot- of Fiatdealer verkocht worden. Maar omdat er geen merklogo gebruikt is in een after market autoruit, kan deze ook buiten de dealer om verkocht worden, in tegenstelling tot de merkruiten.

Dit zorgt voor een flink verschil in de prijs, terwijl de kwaliteit identiek is. Daarmee zijn de after market autoruiten de beste keuze op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding wanneer jouw autoruit in Amsterdam vervangen moet worden. Daarnaast kan dit binnen drie werkdagen geregeld worden wanneer je kiest voor de betere verkopers.

Voorkomen blijft beter dan genezen

Goedkoop een voorruit of achterruit vervangen in Amsterdam is een handige oplossing, maar voorkomen van de problemen is natuurlijk nog veel beter. Daarom geven we je graag een aantal tips mee om het risico op auto-inbraken te voorkomen:

  • Laat geen waardevolle bezittingen (ook geen hardware zoals autoradio’s!) in het zicht liggen
  • Parkeer de auto bij voorkeur op een goedverlichte locatie waar regelmatig mensen langskomen
  • Plekken met camera’s of in de buurt van drukbezochte winkels zijn plekken waar inbrekers het meestal wel laten om in te breken
  • Een waarschuwingsteken in de vorm van een alarm is een goede manier om preventief te handelen

Hiermee wordt de kans een stuk kleiner dat jouw auto het volgende doelwit is van inbrekers die op zoek zijn naar waardevolle bezittingen achter een van de vele autoruiten in Amsterdam.