Bijbels Museum

De reis begint al met de bijzondere en sfeervolle huisvesting van het Bijbels Museum, de Crombouthuizen aan de Herengracht in Amsterdam. Deze zijn in 1662 gebouwd door architect Philips Vingboons in opdracht van de Amsterdamse koopman Jacob Crombout.

Het Bijbels museum collectie

Op deze locatie wordt de unieke collectie van het museum getoond. Deze bestaat uit fascinerende en bijzondere items, zoals archeologische vondsten, eeuwenoude modellen van de tempel van Salomo en Herodes en religieuze voorwerpen uit de christelijke en joodse traditie. Er is een maquette van de Tempelberg te zien. Hier wordt duidelijk welke belangrijke betekenis deze plek heeft voor het christendom, jodendom en de islam. Er is niet alleen veel te zien, ook uw geur zintuig wordt geprikkeld. De hele collectie is er op gericht om u kennis te laten maken met verhalen uit de Bijbel.

Activiteiten in het Bijbels Museum

Naast de huidige collectie zijn er ook veel verschillende activiteiten te doen. Er zijn ook speciale activiteiten voor kinderen en voor de hele familie. Dit is een ideaal uitje om kinderen kennis te laten maken met het meest gelezen boek op aarde.

Even tot rust komen in het Museumcafé

Als u even wilt bijkomen van alle indrukken, dan kan dat in het museumcafé. Hier kunt u genieten van een lekkere kop koffie of thee, een broodje en andere hemelse lekkernijen. En dit alles met een paradijselijk uitzicht op de tuin van het museum. Hier komt u echt tot rust.

Een tastbare herinneringen kopen

Na een bezoek aan het Bijbels Museum kunt u altijd nog terecht bij de museumshop. Deze is vrij toegankelijk en ligt voor de entree van het museum. Hier kunt u leuke cadeautjes en artikelen vinden die passen bij het grachtenpand, de collectie van het Bijbels Museum en het thema van de huidige tentoonstellingen. Zo maakt u een bezoek aan het Bijbels Museum in Amsterdam compleet.

Be the first to comment

Leave a Reply