Beleef Amsterdam vanaf het water

Onze hoofdstad Amsterdam staat wereldwijd bekend om zijn prachtige grachten netwerk, zijn artistieke erfgoed en de smalle gevelhuizen die nog stammen uit de gouden eeuw. Met zijn 883.000 inwoners van veel verschillende nationaliteiten is Amsterdam met recht een wereldstad te noemen. Hoog tijd voor een bezoek aan deze geweldige stad. We geven u graag wat tips om Amsterdam te leren kennen.

Ontdek de grachtengordel van Amsterdam

De grachtengordel van Amsterdam is een belangrijk onderdeel van de Amsterdamse binnenstad. Deze wordt omringt door vier hoofdgrachten, de Keizersgracht, de Prinsengracht, de Herengracht en de Singel. Dé manier om Amsterdam te beleven vanaf het water is het maken van een rondvaart over de grachten. Een Rondvaart Amsterdam is een unieke beleving die u niet mag missen. U kunt de rondvaart zo luxe maken als u zelf wilt. Gewoon gezellig varen in een open sloep of een luxe rondvaart met lunch en diner aan boord. Onderweg vertelt de kapitein allerlei leuke weetjes over de hoofdstad en zijn inwoners en onder genot van een hapje en drankje geniet u op een zeer relaxte manier van een toch wel drukke stad.

Architectuur ontdekken vanaf het water

Amsterdam staat ook bekend om zijn architectuur. Wilt u niet de hele stad door struinen en toch heel veel monumenten en prachtige architectuur ontdekken dan is een tocht met een rondvaartboot Amsterdam een echte aanrader. Varend op bijvoorbeeld de Prinsengracht passeert u onder andere het beroemde Anne Frankhuis, en het paleis van justitie uit 1892. Een rondvaart over de Keizersgracht laat u onder meer kennismaken met het museum voor fotografie, het Zuid-Afrika huis, het huis met de hoofden en de Koopermoole uit 1746. Stuk voor stuk geweldige gebouwen op een prachtige locatie. De Herengracht kwam al vanaf 1612 tot stand, Aanvankelijk bedoeld als vestinggracht voor de bedrijven. Veel grachtenpanden zijn gebouwd door Amsterdamse bouwmeesters als Philips Vingboons en Adriaan Dortsman. De Singel tenslotte loopt vanuit het IJ tot aan het Muntplein om daar uit te monden in de binnen Amstel. Aan de Singel bevindt zich het smalste huis ter wereld, de oude Lutherse kerk en de universiteitsbibliotheek van Amsterdam. De gevel van het smalste huis is aan de achterzijde slechts één meter breed.

Bucketlist

Amsterdam beleven vanuit een rondvaartboot is een geweldige belevenis die eigenlijk niet mag ontbreken op uw bucketlist. Kies voor een rondvaart met een groep of een privé rondvaart met alle luxe en comfort.