Hoe je in jouw drukke leven toch tijd vindt om gezond te eten

Laten we eerlijk zijn; het leven is vandaag een stuk drukker dan nog geen 10 jaar geleden. Meer sociale verplichtingen, het is drukker op het werk en natuurlijk heb je ook behoefte aan vrije tijd. En dan schiet je nog weleens tekort als het aankomt op gezond eten.

Ons drukke leven is gemakkelijk aan te vullen met maaltijden die snel klaar zijn, maar daar krijgen we niet altijd de vitaminen en mineralen mee binnen die we nodig hebben om op onze top te functioneren. En dat is zonde, want het is vrij gemakkelijk om in korte tijd gewoon gezonde maaltijden op tafel te zetten.

Meer focus op tijd besparen en gezondheid

Eerlijk is eerlijk, als we nadenken over gezonde maaltijden dan denken we er al snel aan dat we de halve dag in de keuken moeten staan. Maar over het algemeen wordt dat flink overschat. Je kunt gedurende de dag gewoon de dingen doen die je wilt, maar als het op eten aankomt met weinig tijd nog steeds gezond eten.

Vooral als je richting de zomer wat kilo’s wilt verliezen is dat interessant, maar ook voor de algemene gezondheid van jouw lichaam is het goed om te kijken wat je kunt doen om meer voedingsstoffen binnen te krijgen.

Een lekkere salade met spinazie, tomaat, avocado, zalm en een beetje citroen kost je namelijk nog geen 5 minuten om te bereiden. En toch wachten veel mensen liever 10 minuten in de rij bij het lokale afhaalrestaurant of 45 minuten op hun Thuisbezorgd-maaltijd. Simpelweg “omdat we te druk zijn”. En dat is nogal krom.

Plan vaker tijden in om gezond te eten

Om goed te beginnen met gezond eten is het goed om tijden in te plannen waarop je een gezonde maaltijd bereidt. Er is niets mis met een snelle hap, maar je moet er wel altijd voor zorgen dat je de juiste stoffen binnenkrijgt. Met een supermarkt op iedere hoek is het ook niet lastig om snel de juiste boodschappen in te slaan.

Zorg dat je iedere ochtend in ieder geval 10 minuten de tijd neemt om een gezond ontbijt te bereiden en te eten. Wellicht wil je die 10 minuten in jouw bed daarvoor niet opofferen, maar uiteindelijk zul je gedurende de dag meer energie hebben dankzij een gezond ontbijt in vergelijking met die 10 minuten extra in bed.

Er zijn gigantisch veel gezonde recepten voor het ontbijt, jouw lunch en natuurlijk ook jouw avondeten. En de meeste maaltijden kosten maar 10-15 minuten om te bereiden. Dat is net iets beter dan uit eten gaan (want je bespaart ontzettend veel geld). Perfect voor jouw portemonnee, maar nog beter voor jouw lichaam.

Be the first to comment

Leave a Reply