Virtueel kantoor biedt oplossing voor bedrijven die prestigieus adres in Amsterdam willen

Kantoorruimte in Amsterdam vinden is niet gemakkelijk. Door de grote belangstelling en het schaarse aanbod liggen de prijzen erg hoog. Dat is niet voor ieder bedrijf zomaar op te brengen. Maar wat als het je vooral gaat om het pronken met een prestigieuze locatie en niet zo zeer om het daadwerkelijk hebben van bedrijfsruimte op die locatie?

Virtueel kantoor

Je kunt natuurlijk geen adres registreren dat niet van jou is, maar het is wel degelijk mogelijk om het naar de buitenwereld te doen lijken alsof je gevestigd bent aan de prestigieuze Keizersgracht. Je kunt namelijk gebruikmaken van een virtueel kantoor in Amsterdam dat wél gevestigd is op een mooie locatie. Dit kun je dan gebruiken als uithangbord voor je bedrijf, zonder dat je de kosten betaalt voor kantoorruimte op die locatie. Het lijkt een vreemde oplossing, maar het is praktischer dan het lijkt. We leggen het hieronder verder uit.

Post en telefoon doorzetten

Als je naar de buitenwereld een anders voert dan waar je daadwerkelijk gevestigd bent, hoe zit het dan met de post en de telefoontjes? Die kunnen ook gewoon naar het virtueel kantoor gaan. Dit maakt namelijk onderdeel uit van de dienst. Jouw post kan verwerkt worden op het adres van het virtueel kantoor en zo alsnog op de juiste plaats terecht komen. Natuurlijk wil je ook een Amsterdams telefoonnummer dat bij je adres past. Ook dat kan bij een virtueel kantoor. Je telefoontjes komen daar binnen en de bellers worden doorgezet naar het eigenlijke telefoonnummer van je bedrijf. Op deze manier kun je voorkomen dat men op basis van het postadres en het telefoonnummer erachter komt dat je helemaal niet aan die Keizersgracht gevestigd bent.

Klanten ontvangen

Dat laat natuurlijk nog wel één belangrijk gat open: hoe zit het als je klanten moet ontvangen en dan niet door mand wil vallen door ze op een anders dan je naar de buitenwereld voert te moeten ontvangen? Je hebt immers geen kantoorruimte op die prestigieuze locatie. Gelukkig is ook voor dat probleem een oplossing bedacht. Je kunt namelijk in het daadwerkelijk pand waar je virtuele kantoor gevestigd is vergaderruimte huren. Dit stelt je in staat om alsnog in dat prestigieuze pand je klanten te ontvangen. Aanvullend kun je van het netwerk van virtuele kantoren gebruikmaken door op andere prestigieuze locaties in de wereld klanten te ontvangen als dat nodig mocht blijken te zien.

Het is dus heel goed mogelijk om met behulp van een virtueel kantoor je te vestigen op een prestigieuze locatie en daar ook flexibel kantoorruimte te gebruiken zonder de hoge kosten van een permanent kantoor op diezelfde locatie. Voor sommige bedrijven is dit een prima oplossing. Bedrijven die de bedrijfsruimte op locatie echt nodig, zullen het moeten uitvechten met alle andere gegadigden voor kantoorruimte in Amsterdam.