De Dappermarkt

Dappermarkt Amsterdam

Al ruim honderd jaar is de Dappermarkt wekelijks van maandag tot en met zaterdag geopend en vandaag de dag is dat van negen tot vijf. De markt is de meest bezochte trekpleister van de in Amsterdam Oost gelegen Dapperbuurt en dankt zijn voortbestaan niet alleen aan deze status als trekpleister, maar ook doordat de Dappermarkt voorziet in de dagelijkse benodigdheden van zowel omwonende als van mensen uit de weide omgeving.

Dappermarkt, Niet zomaar een markt

De Dappermarkt is als lange tijd geliefd en bekend en onder andere opgenomen in het Canon van Amsterdam en achtereenvolgens in 2006 en 2007 uitgeroepen tot beste markt van Nederland. Internationaler zijn er regelmatig noteringen in de immer populaire lijstjes met plekken die je echt bezocht moet hebben.

Dat is niet zo gek want een markt met zulke ruime openingstijden de gehele week lang, gaat natuurlijk deel uitmaken van de straat waarin hij staat. De Dappermarkt zorgt samen met de winkels die in de panden langs de markt gevestigd zijn voor een unieke combinatie die bezoekers een breed aanbod aan producten voorschotelt en vele keuzes en mogelijkheden aanbiedt.

Amsterdam Oost en de Dapperbuurt zijn altijd een deel van de stad geweest waar nieuwe groepen Amsterdam binnenstromen en zich met de al reeds aanwezige vermengen, deze multiculturele achtergrond wordt weerspiegelt in de Dappermarkt. Het aanbod van de producten op de markt verandert samen met de buurt waardoor de markt altijd een actueel en vernieuwend aanbod heeft, afkomstig uit alle windstreken.

De hele wereld komt samen in Amsterdam en het is op de Dappermarkt dat al deze mensen hun waren te koop aanbieden. Het is deze verbondenheid met de bewoners van de Dapperbuurt en de rest van Amsterdam die de Dappermarkt zo populair maakt. De aantrekkingskracht op de rest van de wereld die zich in de Dappermarkt herkent en er nieuwe dingen kan ontdekken is uiteindelijk slechts een welkome bijkomstigheid.

Goed om te weten

De rond de 250 kramen in de Dapperstraat zijn goed bereikbaar met de bus en tram van het openbaar vervoer te Amsterdam en bevinden zich op nog geen vijf minuten loopafstand van treinstation Amsterdam Muiderpoort.

De markt is ook met de auto te bereiken maar het is wel betaald parkeren waarbij er gerekend moet worden op zo’n drie euro per uur.
De Dappermarkt wordt verreweg het drukst bezocht op de zaterdag en al naar gelang de wenselijkheid van een flinke mensenmenigte kan het handig zijn hiermee rekening te houden bij het plannen van een bezoek.

De Dappermarkt vindt op de meeste feestdagen niet plaats, met tweede pinksterdag als uitzondering. Hoewel de markt op zondag doorgaans ook geen doorgang heeft zijn er speciale zondagmarkten in de zomer, ten tijde van de jaarmarkt in Amsterdam in september en vlak voor het sinterklaasfeest.

Be the first to comment

Leave a Reply