Het Rembrandtpark

Rembrandtpark

Het prachtige Rembrandtpark is een groot park van 45 hectare in Amsterdam-West. Hier kun je onder andere genieten van veel water, genoeg speeltoestellen voor kinderen met een klimpiramide, een voetbalveldje en de oudste kinderboerderij van Amsterdam.

Ontstaan van het Rembrandtpark

Het vroegere braak liggend terrein wat ’t Landje werd genoemd, huisde toen veel jongeren en er werd veel rottigheid uitgehaald. Dit stukje land werd later opgenomen in wat wij nu kennen als het Rembrandtpark. De naam ‘t Landje werd doorgegeven aan de bouwspeelplaats voor kinderen. Hier kunnen ze lekker ravotten, net als de jongeren toen, maar dan op een gecontroleerde manier.

Het park is ontworpen als onderdeel van Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam. Het park werd in 1958 al vernoemd naar de schilder Rembrandt van Rijn, maar de echte bouw van het park begon pas in de jaren 70. Nadat het park officieel werd geopend was het genieten geblazen van het prachtige resultaat.

Ruimte voor iedereen

Het Rembrandtpark is zeer uitgestrekt en daarom is er genoeg ruimte voor iedereen om lekker rustig te genieten van alles wat het park te bieden heeft. Lekker rustig een boekje lezen, een stuk fietsen of hardlopen kan hier allemaal perfect.

Voor kinderen is het Rembrandtpark een groot feest. Spelen op de avontuurlijke bouwspeelplaats ‘Het Landje’ is voor kinderen van 6 tot 14 jaar helemaal fantastisch. Hier kunnen ze hutten bouwen, vlotje varen en spelen in de boomhut. Ook worden hier veel activiteiten georganiseerd voor de kids. De kleintjes kunnen zich vermaken op de oudste kinderboerderij van Amsterdam ‘De Uylenburg’. Hier kunnen ze ze vermaken tussen de kippen, geiten en paarden. Op het terras of in het winkeltje kun je terecht voor koffie, thee, limonade en snacks.

Het Rembrandtpark is in beweging

Ze zijn nog niet klaar met het Rembrandtpark. Ze blijven het park ontwikkelen om op deze manier de bewoners van Amsterdam-West en alle liefhebbers van het park nog meer van dienst te kunnen zijn. In februari 2015 werden de plannen voor de Stadsboerderij besproken met alle bewoners. Dit park gaat met zijn tijd mee, is een prachtig natuurgebied, ideaal voor kinderen en voor een gezellige avond met vrienden of familie.

Bereikbaarheid Rembrandtpark

Je kunt bus 18 of 353 nemen of kiezen voor tram 17 of 13, hangt er vanaf waar je vandaan komt. Alles stopt in de buurt. Met de auto kun je er ook in de buurt parkeren in de Jan van Galenstraat, vlak bij de kinderboerderij.

Be the first to comment

Leave a Reply