Welke raamdecoratie voor de kinderkamer kiezen?

De raamdecoratie in de kinderkamer is een belangrijke keuze. Het moet natuurlijk mooi en gezellig zijn, maar ook praktisch. Als je kiest voor de verkeerde raamdecoratie kan dat lastig zijn. Laat je je kind kiezen, of maak je zelf de keuze? En welke raamdecoratie kies je dan?

Verduisterende raamdecoratie voor de kinderkamer

Verduisterende raamdecoratie kan voor de kinderkamer een heel goede keuze zijn. Het is vaak gemakkelijker voor kleine kinderen om in slaap te vallen als het donker is in de slaapkamer. Vooral in de zomer kan lichte raamdecoratie dan een probleem worden. Toch hoef je niet altijd te gaan voor dichte verduistering. Ga je voor raamdecoratie in een donkere tint, dan kan dat voldoende zijn. Ga bijvoorbeeld voor een keuze zoals perfect passende raambekleding, die het raam aan alle kanten netjes afdicht. Kies je voor verduistering van 80% of meer, dan komt er maar weinig licht langs de raambekleding heen en blijft het automatisch donkerder in de slaapkamer.

Raamdecoratie ‘op de groei’

Je kind is nu misschien dol op Frozen of Cars. Leuk als je daar raamdecoratie van kiest. Maar het heeft wel een nadeel: waarschijnlijk zal je kind nog wel veranderen qua smaak. En dan is de raamdecoratie ineens te kinderachtig en moet er wat nieuws komen. Zonde van je mooie raamdecoratie. Daarom kun je beter gaan voor gezellige raamdecoratie die ‘op de groei’ is gekocht. Denk bij je keuze ook aan de toekomst: vindt je kind dit over 5 jaar ook nog steeds leuk?

Veelgemaakte fouten bij kinderkamer raamdecoratie

Bepaalde fouten worden vaak gemaakt bij het kiezen van raamdecoratie voor de kinderkamer. Dit zijn de meest voorkomende fouten:

  • De raamdecoratie is heel licht. In de zomer blijft de slaapkamer te licht, waardoor je kind niet in slaap kan komen.
  • De raamdecoratie is te druk. Je kind raakt er telkens door afgeleid of vindt de raamdecoratie zelfs eng.
  • De raamdecoratie past niet goed bij de kamer of bij de rest van de inrichting. Dat is jammer, want zo komt de raamdecoratie niet goed tot zijn recht.
  • De raamdecoratie is heel saai. Dat je rekening houdt met de toekomst betekent niet dat je dan maar gaat voor een heel saaie raamdecoratie. Het moet de kamer wel leuker en gezelliger maken!

Raamdecoratie voor de kinderkamer zul je vaak samen kiezen met je kind. Natuurlijk beslis jij uiteindelijk over de praktische kanten ervan. Daarom is het goed om zelf van tevoren al een aantal geschikte raamdecoraties te selecteren. Daarna kan je kind dan daarbinnen de keuze maken welke raamdecoratie hij of zij het mooist vindt. Zo voorkom je dat er gekozen wordt voor een raamdecoratie die niet praktisch is in de kinderkamer.

Be the first to comment

Leave a Reply