Drie inspirerende vaarroutes door Amsterdam

Iedereen droomt er wel eens van: met je eigen boot door de prachtige historische grachten van Amsterdam varen. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd, boten zijn prijzig en afhankelijk van waar je woont kan het liggeld aardig oplopen. Gelukkig zijn er voldoende verhuurmaatschappijen die voor een dag of per uur boten verhuren waarmee je heerlijk door de Amsterdamse grachten kunt dobberen. Wij hebben alvast drie mooie vaarroutes voor je geselecteerd. Ben je wel één van de gelukkigen met een eigen boot? Dan is voldoende fenders kopen erg verstandig. De Amsterdamse grachten worden drukbevaren, en een ongeluk zit in een klein hoekje! Met goede fenders voorkom je dat je boot beschadigd raakt tijdens het varen of afmeren.

Route 1: de Berlage route

De architect H.P. Berlage heeft erg veel gebouwen ontworpen in Amsterdam en omstreken. Hij liet zich onder andere inspireren door de Amerikaan Frank Lloyd Wright waardoor je veel Amerikaanse invloeden terugziet in Berlages gebouwen. Tijdens de route kom je langs Berlages bekendste gebouwen. Ook passeer je diverse andere bezienswaardigheden zoals de bijzondere brugontwerpen van Kramer en de beeldende kunstwerken van Krop.

Route 2: de Plantageroute

Deze route voert je door het groenste gedeelte van de stad. Vanaf het water zie je diverse stadstuinen, parken en je passeert de achterkant van Artis. Wie weet zie je wel een olifant of een giraffe! De plantageroute is een ware stadssafari op het water. Ook kom je langs het scheepvaartmuseum en NEMO. Heb je zin gekregen in een hapje en een drankje? Onderweg kom je langs verschillende culinaire pareltjes. Gooi je fenders maar uit en geniet op je eigen dobberende privéterras!

Route 3: de Wallenroute

Iedereen moet er een keer geweest zijn: het ‘Red Light District’ van Amsterdam. Natuurlijk kijk je je ogen uit als je door de kanalen van de rosse buurt vaart, maar er is nog zoveel meer te zien! De Wallen zijn het oudste deel van Amsterdam. De oude straten barsten van de historie en zijn zeker een aanrader voor mensen die houden van geschiedenis en cultuur. Ook de Oude Kerk op de Wallen is zeker een bezoekje waard. Ook bij deze route is het verstandig voldoende fenders aan boord te hebben. De smalle kanalen van de Wallen zijn namelijk immens populair!

Wil je de bovenstaande routes graag proberen? Download dan de Vaarroutes Amsterdam App. Hier vind je, naast bovenstaande routes, nog veel meer inspirerende boottochten door onze prachtige hoofdstad!