De 7 meest Insta-waardige plekken van Amsterdam

Ben jij bekend met de term Instagram toerisme? Bepaalde fotogenieke plekken worden dankzij Instagram bekend en populair. Hiervoor reizen mensen zelfs naar de andere kant van de wereld. Denk aan de bekende Gate’s of Heaven in Bali (wat niet echt zo idyllisch blijkt te zijn) en de rots bij Lake Wanaka in Nieuw-Zeeland. Gelukkig hoef je het niet al te ver te zoeken als jij toffe content op jouw Instagram wilt plaatsen. Amsterdam heeft vele Insta-waardige plekken! Wij zetten onze 7 favorieten op een rij.

Wall Gallery in de Pijp

De Pijp is een bruisende plek waar je allerlei leuke foto’s voor je Instagram kunt schieten. Van gezellig lunchen in een van de restaurants tot je glas wijn in een café. Een leuke plek om op te zoeken is de Wall Gallery waar je een fotogenieke muurschildering aantreft. Er staat een bankje onder de schildering dus je kunt allerlei leuke kanten op met de foto. 

Hortus Botanicus

Hortus Botanicus is de oudste botanische tuin van Nederland. Hier maak je prachtige plaatjes van het groen en kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. Het bijzondere gebouw maakt dat je beelden er altijd wel goed en mysterieus uit komen te zien. 

De grachten

Je hoeft niet perse naar een bepaalde plek om een toffe foto voor jouw Instagram te maken. Al lopend door Amsterdam kom je langs prachtige grachtenpanden en de wereldberoemde grachten. Probeer wat vroeger op de dag te komen om te voorkomen dat er tientallen andere mensen op jouw foto staan. 

Het Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos kun je een prachtige fotoshoot houden. Bezoek het Amsterdamse Bos bijvoorbeeld in de lente wanneer de bomen in bloei staan, of juist in de herfst wanneer het park allerlei tinten rood, geel en bruin aanneemt. Bij de geitenboerderij in het bos kun je trouwens yogalessen met geiten boeken, grappig om een keer te doen en vraag ook zeker of iemand dat vast kan leggen. 

NDSM 

Wil je jouw feed een rauw en industrieel randje geven? Ga dan naar de NDSM. Dit verlaten scheepswerf was ooit de grootste ter wereld. Tegenwoordig wemelt het hier van de hippe bedrijven, kunstenaarsinitiatieven en street art. Er is zelfs een Street Art museum! Ook vinden er vaak festivals plaats op de NDSM werf.

Corner Bakery

Van taartjes in felle kleuren tot een stapel pannenkoeken waar jouw followers spontaan trek van krijgen: gezond is het niet maar het ziet er wel heel erg lekker uit! Om de foto’s die je maakt met je smartphone nog aantrekkelijker te maken heeft Anika Visser van Adviesjagers.nl een goede tip: “De nieuwste smartphones hebben een diafragma functie op de camera waarmee je gemakkelijk een subtiel scherpte diepte effect creëert. Hierdoor springt je gerecht echt uit de foto. Stel de camera scherp op het object door op je beeldscherm te tikken op het punt dat je wilt belichten”.

Zevenlandenhuizen

De Roemer Visscherstraat is een unieke straat in Amsterdam. Hier staan de kleurrijke en bijzondere Zevenlandenhuizen. Dit zijn zeven verschillende woonhuizen die elk een bouwstijl uit een Europees land vertegenwoordigen. De historische huizen zijn gebouwd in 1894 en altijd goed onderhouden waardoor ze zeer fotogeniek zijn. Leg kleine details vast of maak een hele fotoserie. De straat is het mooist wanneer het zonnig is en de kleuren echt van het beeld spatten.