Sloopauto verkopen in Amsterdam

Wil je je sloopauto verkopen in Amsterdam? Wellicht vraag je je dan af wat de beste keus is: je auto verkopen aan een opkoper, of proberen of je een particulier koper kunt vinden. Een gebruikte auto verkopen aan een particulier of een autodealer, heeft beide voor- en nadelen. Wachten op de juiste particuliere koper levert je meestal een hogere verkoopprijs op. Bij de verkoop is het noodzakelijk dat je eerlijk en objectief over de staat van de auto bent. Een particulier zal vaak contact zoeken als hij niet tevreden is met de aankoop. Een autohandelaar heeft een andere positie. Deze zal een marge in de aankoopprijs inbouwen omdat hij aan de auto moet kunnen verdienen. Dit betekent dat je een lagere verkoopprijs krijgt aangeboden, maar een autodealer werkt snel en heeft zelf als taak de auto staat en verkoopprijs controleren.

Snel je sloopauto verkopen
Anders wordt het wanneer het gaat om een sloopauto. Wil je een sloopauto verkopen aan een particulier dan moet je lange wachten tot je een geïnteresseerde gevonden hebt. Ook loop je daarbij het risico dat de nieuwe eigenaar met klachten komt, zelfs als hij weet dat het om een sloopauto gaat. Bovendien is het vervoer van een sloopauto vaak een uitdaging. Bij verkoop van een sloopauto aan een autohandelaar sluit je alle uitdagingen in één keer uit. De deal wordt snel gesloten, de auto wordt opgehaald en de verkoop levert geen hoofdpijn op vanwege achteraf gemelde klachten. Wil je sloopauto verkopen in Amsterdam, en dit snel, netjes en eerlijk geregeld hebben, start dan met een online oriëntatie. Amsterdam heeft meerdere sloopbedrijven. Het kan zich lonen om wat tijd te investeren in een vergelijkingsonderzoek. Dit kun je heel eenvoudig doen door bij meerdere sloopbedrijven naar een bod en de verkoopvoorwaarden te vragen.

Hoeveel is een sloopauto waard?
Sloopauto’s zijn erg gewild. Wanneer je auto niet door de APK is gekomen, total loss is, motorisch niet meer in orde is of te veel kilometers op de teller heeft vertegenwoordigd je auto nog altijd een bepaalde waarde. Sloopbedrijven zijn gespecialiseerd in het verhandelen in deze waarde. Hoeveel je nog voor je auto kunt krijgen is afhankelijk van de staat waarin je auto verkeert. De vraag naar bepaalde onderdelen en automerken is een afweging die het sloopbedrijf zal meenemen in het aanbod dat je krijgt, maar ook of de handelaar kilometers moet maken om je auto op te halen, bijvoorbeeld.

Zo haal je het beste uit de deal
Wil je jouw sloopauto verkopen in Amsterdam, vergelijk dan verschillende sloopbedrijven met elkaar en vraag bij een aantal een bod op. Vaak kan dit door het online invullen van gegevens. Houdt er rekening mee dat dit in de meeste gevallen gaat om een richtlijn. Neem in je afweging ook de algemene voorwaarden mee. Deze kunnen van sloopbedrijf tot sloopbedrijf verschillen. Bijvoorbeeld in de snelheid van uitbetalen, in contante uitbetaling of in een storting en in de snelheid waarmee de auto wordt opgehaald. Soms wordt een auto niet opgehaald, maar moet je hem brengen. Het verkopen van een sloopauto is als een spel dat gespeeld wordt tussen koper en verkoper. Je hebt altijd het recht om, door goed te vergelijken, het spel in je eigen voordeel te spelen.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply