Afkicken in Amsterdam? Dat kan bij deze afkickklinieken

Amsterdam kent een rijk cultureel aanbod van onder meer musea, muziekpodia, evenementen en horeca. Het is dan ook niet gek dat het zo’n populaire plek is om te wonen. En dat de stad bezoekers trekt uit de hele wereld. Helaas staat de stad ook wereldwijd bekend om iets anders: drugs. Nog vervelender is dat de stad als ‘drugsstad’ bestempelen niet alleen draait om imago maar ook nog eens terecht is. Het is dan ook niet opvallend dat er in Amsterdam diverse afkickklinieken zijn.

Bovengemiddeld veel soft- en harddrugsgebruik

Middelengebruik is in Amsterdam relatief hoog. Zo blijkt uit diverse onderzoeken op basis van zelfrapportage en rioolwatertests. Uit onderzoek van de GGD Amsterdam uit 2022, gehouden onder een steekproef van inwoners in de leeftijd van 18 tot en met 64 jaar, bleek bijvoorbeeld dat 22 procent van de mensen eens keren cannabis had gebruikt het afgelopen jaren. Daarnaast had 16 procent van de ondervraagden wel eens xtc gebruikt, en 10 procent cocaïne.

Daarnaast geeft data van Onderzoeksinstituut KWR van drugsconcentraties in rioolwater meer inzicht in het gebruik in de stad door alle aanwezigen. Dus zowel inwoners als toeristen samen. Zowel op het gebied van meeste cannabis- als cocaïnegebruik is Amsterdam de tweede stad van Europa. Als het gaat om xtc-gebruik bezet Amsterdam de derde plaats.

Afkickklinieken in Amsterdam

Welke afkickklinieken er in Amsterdam zijn op het gebied van verslavingszorg in geval van drugs? Hieronder vind je een kort overzicht met de meest bekende.

GGZ Interventie Amsterdam

Professionele verslavingszorginstelling met vestigingen door het hele land. Op het hoofdkantoor kun je terecht voor een intake, ambulante behandeling, ondersteuning voor naasten en nazorg. Klinische opnames zijn mogelijk in de klinieken in Bilthoven of Zuid-Afrika.

Fundamentum

Ben je op zoek naar een afkickkliniek voor een detoxbehandeling in een veilige en medische omgeving? Dan is Fundamentum een aanrader, die gespecialiseerd is in ontgiftiging. Voor een intake kun je bij deze afkickkliniek in Amsterdam terecht op Geschutswerf 14. Voor behandelingen kun je terecht bij de vestiging van deze afkickkliniek in Limburg (Margraten).

Trubendorffer

Deze afkickkliniek heeft meerdere vestigingen in het hele land, waaronder in Amsterdam. Houd er rekening mee dat ze geen cliënten opnemen, maar enkel ambulante verslavingszorg bieden.

Jellinek

Dit expertisecentrum biedt zowel informatie over preventie als behandelingen. Specialistische begeleiding indien drugsmisbruik samengaan met psychische klachten. Meerdere locaties in de provincies Utrecht en Noord-Holland. Houd rekening met mogelijk lange wachtlijsten.

Puur genieten van Amsterdam

Middelengebruik hoeft niet gelijk problematisch te zijn. Maar dat is het wel als de gebruiker verslaafd is, of bijvoorbeeld financiële of relationele problemen (zijn) ontstaan. Op dat moment is het echt nodig om gebruik te stoppen of te minderen. Indien dat zelfstandig niet lukt, is het zeer aan te raden een afkickkliniek te zoeken. Zo kun je puur genieten van alle fijne dingen die de stad te bieden heeft!