Bedrijfspand in Sloterdijk; bereikbaar en betaalbaar

Amsterdam is al eeuwenlang het centrum van bedrijvigheid in ons land. Ook tegenwoordig is het een gewilde vestigingsplaats voor bedrijven. Wil jij je bedrijf er ook gaan vestigen, dan is het belangrijk om over de locatie in de stad na te denken. Het centrum heeft veel charme, maar is ook moeilijk te bereiken voor jou, medewerkers en klanten. Dan maar kiezen voor de Zuidas? Daar zijn de prijzen erg hoog. Een goed alternatief is Sloterdijk. Dit is van een onaantrekkelijk, monotone kantoorlocatie in rap tempo aan transformeren in een bruisend stadsdeel. Bovendien is het goed bereikbaar en betaalbaar!

De transformatie van Amsterdam Sloterdijk

Sloterdijk had eerder het imago van een saaie kantoorlocatie. De afgelopen jaren is het gebied echter sterk herontwikkeld. Zo zijn er nu ook veel openbare ruimtes voor bijvoorbeeld cultuur, uitgaan, sporten en horeca. Ook zijn er woningen gerealiseerd, en zal het aantal hiervan nog toenemen door recente kavelverkopen voor grootschalige woningontwikkeling door de gemeente Amsterdam. De aantrekkelijkheid van het gebied neemt sterk toe door de mix van wonen en werken. Er wordt veel geïnvesteerd om het gebied te voorzien van zowel stedelijke en culturele, als professionele voorzieningen.

Groeiende populariteit

Kantoorruimte vinden in Amsterdam Sloterdijk was een aantal jaar geleden nog vrij gemakkelijk. In 2015 was er nog een kantorenleegstand van 22 procent, maar dit was in 2018 al gedaald naar 12,5 procent. Intussen is de beschikbaarheid van bedrijfsruimte in het gebied nog verder afgenomen door de groeiende populariteit. Er wordt nu al gesproken over een krapte op de kantorenmarkt in Amsterdam Sloterdijk.

De voordelen van bedrijfsvestiging in Sloterdijk

Het huren van kantoorruimte in Amsterdam Sloterdijk heeft diverse voordelen. Zo is het nog relatief goed betaalbaar ten opzichte van andere stadsdelen, waar de prijzen intussen de pan uitrijzen. Ook ben je als bedrijf goed bereikbaar, zowel vanuit het centrum van de stad als vanaf Schiphol. De reistijd van en naar het centrum en de Zuidas is tien minuten, terwijl Schiphol binnen slechts vijftien minuten te bereiken is. Dit komt onder andere door de snelwegen A10 en A5, en het station Amsterdam Sloterdijk. Daarnaast staat het gebied bekend vanwege de hoogwaardige infrastructuur voor telecom.

In goed gezelschap

Wil je je bedrijf in Amsterdam Sloterdijk gaan vestigen, dan bevindt je je in goed gezelschap. De afgelopen jaren hebben diverse toonaangevende internationale bedrijven zich hier gevestigd. Denk hierbij aan namen zoals Dell, VodafoneZiggo en Deloitte.

De gemeente Amsterdam gaat zich volgens het Kantorenplan 2019-2026 richten op het versterken van de internationale vestigingspositie van Nederland. Er zal actieve acquisitie gedaan worden om bedrijven die gericht zijn op innovatie, duurzaamheid en werkgelegenheid naar de stad te trekken. Bij de acquisitie zal vooral gekeken worden naar bedrijven en sectoren waarin Amsterdam economisch sterk is of waarvan de komende jaren snelle groei en nieuwe vestigingen in de stad te verwachten zijn. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om bedrijven die zich bezig houden met media, creatieve industrie en marketing, technologie- en telecombedrijven, bedrijven binnen de medische sector en internationale en Europese hoofdkantoren.