Waarom kiest u voor een vloer van visgraat?

Een visgraatparket belichaamt alles wat u in een vloer wenst en past het perfect in elk designthema. Dit soort vloeren staan bekend om hun onmiskenbare charme en getuigt van een verfijnde smaak vanaf het ogenblik dat u er op stapt! Laten we direct ter zake komen en kijken naar enkele van de redenen waarom u een vloer van visgraat in huis zou willen installeren.

De waanzinnige esthetiek van visgraatvloeren

Visgraatvloeren zijn allesbehalve saai. Een vloer van visgraat verfraait een uniek design dat u niet elke dag tegenkomt, tenzij u het al in uw huis of kantoor hebt geïnstalleerd! Het creëert een op maat gemaakte look, terwijl het warmte en karakter aan de omgeving toevoegt.

Zoals de naam welllicht al doet vermoeden, bootst het visgraatpatroon het skelet van een haring na en creëert de illusie van beweging. Dit soort vloeren zijn perfect om een kamer groter te doen lijken. Bovendien maakt het donkere ruimtes helderder, luchtiger en comfortabeler. Kortom, een vloer van visgraat biedt een unieke en stijlvolle uitstraling, waar je hem ook installeert.

De hoogste kwaliteit duurzaamheid en gemak van onderhoud

Als u geïnteresseerd bent in visgraatvloeren, dan is het belangrijk om te weten dat dit soort vloerbedekking voor vele jaren mooi zal blijven. Dit komt omdat visgraat een hardhout van hoge kwaliteit is, waardoor de vloer tientallen jaren meegaat met het juiste onderhoud. Sterker nog, met een vloer van visgraat kunt u vele jaren genieten zonder dat u een grote renovatie hoeft uit te voeren voor onderhoud en restauratie.

Daar komt bovenop dat visgraatvloeren supergemakkelijk schoon te maken en ze met minimale inspanning in topconditie kan worden behouden. Dit komt omdat visgraatparket geen vlekken verbergt en gemorste vloeistoffen, vlekken of geuren niet snel absortbeert. Dus zelfs als u er een puinhoop van maakt, kan het snel worden opgeruimd. Dagelijks vegen en wekelijks dweilen is veruit de beste manier om vlekken te verwijderen.

Uitstekende veelzijdigheid

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten dat visgraatparket uiterst veelzijdig is en ze vrijwel aan elk ontwerpthema kan worden aangepast. U kunt het gebruiken in een minimalistisch design of de woonkamer juist wat flamboyanter maken. Visgraatvloeren kunnen bovendien diagonaal, horizontaal of verticaal worden gelegd en u kunt kiezen tussen grote en kleine planken. In het algemeen zijn er dus veel ontwerpmogelijkheden voor parket en kunt u kiezen uit een groot aantal houtsoorten.

Voor al uw ontwerp- en stijlvragen voor het leggen van een visgraatvloer, kunt u bij visgraat vloer Amsterdam terecht voor meer informatie.

Allergeenvrij en gezond

Tot slot hoeft u zich met visgraatparket geen zorgen te maken over allergenen die zich aan het hout hechten. Dit komt omdat visgraatvloeren bestand zijn tegen stof en andere allergenen. Visgraatvloeren zijn daarom de beste optie als u of een van uw gezinsleden allergieën hebben.