Eten met Vlaamse charme bij restaurant Rijsel

Van Amsterdam mag je wel volmondig zeggen dat het een multiculturele stad is. Je vindt er de grootste hoeveelheid verschillende culturen bij elkaar. Een cultuur die daar ruimschoots aanwezig is, niet al te duidelijk, is de Vlaamse cultuur. Dagelijks trekken vele Vlamingen naar Amsterdam om er de stad te verkennen. Het spreekt voor zich dat je deze Vlaamse cultuur ook volop kan terugvinden in de lokale horeca.

Rijsel, een cultuur op zich
Binnen de Vlaamse cultuur tref je Rijsel aan. We hebben het dan niet over industriestad Lille, maar over een subcultuur. Rijsel is een sfeer die nog het meeste het midden verhoudt tussen de jaren 60 inrichting en een klassiek interieur. We hebben het over een cultuur waarin maaltijden worden geserveerd aan gasten. Juist zo typerend bij Rijsel is het feit dat je er tegen een heel aantrekkelijke prijs kan eten. Je tafelt er in een aangename sfeer, en dat is nu net wat deze setting zo aantrekkelijk maakt voor toeristen.

Laagdrempelig eten
Uit eten houdt doorgaans in dat jij je als gast aan een bepaalde dresscode te houden hebt. Daarnaast houdt het vaak in dat je met een redelijk prijzig menu te maken krijgt waarbij je zelf vrij weinig te kiezen hebt. Eten bij restaurant Rijsel biedt wat dat betreft een goed alternatief. De kaart wisselt heel geregeld aangezien er wordt gewerkt met ingrediënten die seizoensgebonden zijn. Je zal er wel rekening mee moeten houden dat je dus niet het hele jaar door zomerse gerechten kan eten. Doordat de prijzen aantrekkelijk worden gehouden en de dresscode ontspannen is kan je op een heel laagdrempelige manier uit eten gaan.

Enkel voor het diner
Zoals de meeste restaurants heeft ook restaurant Rijsel beperkte openingstijden. Je kan er overdag nog niet terecht. Daarvoor zal je echt naar een restaurant moeten gaan wat ontbijt of lunch serveert. Vanaf 18:00 uur kan je er terecht voor het diner. Aangezien het restaurant niet al teveel tafels heeft is het zaak dat je een tafeltje reserveert voor jou met je gezelschap. Reserveren doe je niet via een module met agenda op de website, maar gewoon telefonisch. Je hoort dan gelijk of er ruimte is om te komen eten met jouw gezelschap. Daarnaast kan je afspraken maken omtrent dieet-eisen van jou of één van de personen uit jouw gezelschap. Dat is namelijk waar men bij Restaurant Rijsel de allerhoogste waarde aan hecht. Men wil dat jij als gast een onvergetelijke avond uit hebt, terwijl men jou kan laten meegenieten van de culinaire bevlogenheid van de chef kok.

Een stukje België in Amsterdam

Een gemoedelijke cultuur
België is zo’n voorbeeld van een land waar al veel Nederlanders een keer op vakantie zijn geweest. Je raakt er gefascineerd door de cultuur en door de Vlaamse taal. Daarnaast spreekt de Vlaamse keuken steeds meer mensen aan. Je treft er diverse kookstijlen, maar een kookstijl die het meest aantrekkelijk is laat zich samenvatten onder de naam Rijsel. Deze gemoedelijke cultuur heeft nu ook zijn standplaats gekregen in Amsterdam. In restaurant Rijsel, gevestigd aan de Marcusstraat in Amsterdam, tref je deze cultuur aan.

Eten in een jaren 60 decor
Wie gaat eten in een Vlaams restaurant zal er al snel achter komen dat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van jaren 60 inrichting. Dit, gecombineerd met klassieke items, is een regelrecht stuk van de Vlaamse cultuur. Wie gaat eten in restaurant Rijsel zal dan ook een flink stuk herkenning vinden. Je treft er hetzelfde uiterlijk aan in het restaurant. Daarnaast zal ook de bijbehorende gemoedelijkheid worden teruggevonden. De bediening is namelijk van Vlaamse komaf en dat merk je gelijk. In deze rotisserie tref je de sfeer waar je als bezoeker van een restaurant naar verlangt. De bediening is persoonlijk en zal er alles aan doen om jou een onvergetelijke avond te bezorgen.

Recepten die je thuis kan maken
Rijsel is een restaurant wat dan een hoogstaand menu mag hebben; men houdt de recepten niet geheim voor de bezoekers. De Volkskrant heeft ooit in een culinaire rubriek een aantal recepten gepubliceerd van dit restaurant. De chef kok heeft er dan ook geen moeite mee om die recepten te delen met de bezoekers van de website. Of je nu een Vlaamse huzarensalade of kaaskroketten wil maken; je treft een uitgebreid recept aan op de website. Daarnaast vind je zaken als Moelleux au chocolat, parfait van kippenlever en Toast kannibaal op de website. Het geeft jou een idee van de menukaart van Rijsel, en het biedt je de gelegenheid om een stukje Vlaanderen naar huis te halen.

Bekroonde  charme
De samenstellers van de Michelin gids zijn het hele jaar door op zoek naar restaurants die de vermelding in de gids waard zijn. Men heeft daarbij ook dit restaurant ontdekt. Men prijst de gevarieerde menukaart en daarnaast heeft men ook grote waardering voor de open keuken in het restaurant. Je kan daardoor de kok aan het werk zien die de gerechten voor de gasten bereidt. De Franse charme van de chef kok, samen met de inrichting die nog het meeste aan een school doet denke, heeft ervoor gezorgd dat de charme van Rijsel bekroond is. Wanneer je op tijd reserveert kan je hier dan ook heerlijk dineren en de charme van Vlaanderen ontdekken in Amsterdam.

Be the first to comment

Leave a Reply