De Hallen

De Hallen

In De Hallen Amsterdam (voorheen oude tramremise) vind je nu een cultureel centrum, met onder andere een bibliotheek, een theater, een bioscoop en zalen die worden gebruikt voor diverse evenementen. In de verschillende vertrekken van dit rijksmonument waar vroeger de elektrische trams van de stad werden gestald, vind je nu een uitgebreid cultureel centrum. Er is een bibliotheek met leescafé, een bioscoop met maar liefst 9 filmzalen, een kappersschool, een kinderdagverblijf, een jeans opleiding, een hotel en diverse creatieve winkels en ateliers. Liefhebbers van lekker eten kunnen hier terecht in de diverse eetgelegenheden, zoals restaurants en brasserieën. De Foodhallen is een attractie op zich. Hier vind je de eerste indoor foodmarket, waar je bij diverse standjes overheerlijke lekkernijen kunt proeven.

Zaalruimte huren De Hallen

Bij een aantal huurders van De Hallen is huur van zaalruimte mogelijk. Grote evenementen, maar ook kleinschalige activiteiten kunnen hier gerealiseerd worden. De Hallen worden regelmatig gebruikt voor lezingen, beurzen, shows en exposities. Het enige wat op deze locatie niet is toegestaan is het geven van dance-feesten. Wie meer te weten wilt komen over de geschiedenis van De Hallen kan deelnemen aan rondleidingen die in samenwerking met de openbare bibliotheek worden gegeven.

Bereikbaarheid De Hallen

De hallen ligt in stadsdeel West tussen de Kinkerstraat en de Ten Katemarkt. Met het openbaar vervoer kun je De Hallen eenvoudig bereiken met de tram. Tram 17 vanaf het Centraal Station of Tram 7 vanaf het Leidseplein stoppen op halte Ten Katenmarkt of halte Kinkerstraat. De auto kan tegen een redelijk tarief in de parkeergarage onder de locatie.

Be the first to comment

Leave a Reply