Shop, never stop in de Kalverstraat

Kalverstraat

De inmiddels eeuwenoude Kalverstraat, gelegen in het hartje van de hoofdstad Amsterdam, is een van de bekendste winkelstraten van Nederland. De straat is exclusief toegankelijk voor voetgangers en loopt van de Dam tot aan het Muntplein.

Winkelen in de Kalverstraat

Het aanwezige winkelaanbod biedt kleding, schoenen, juwelen, accessoires, boeken, muziek, souvenirs en meer. Of de zoektocht nu gericht is op luxueuze en moderne high fashion, een bescheiden, door budget gestuurde kledingstijl, het vinden van muziek, sieraden of boeken, of eerder een speurtocht naar handige huishoudartikelen, een dagje winkelen op de Kalverstraat biedt voor al deze mogelijkheden een uitkomst. Merken als H&M, Camper, Ralph Lauren, Claire’s, V&D, Levi’s, en nog veel meer zijn hier vertegenwoordigd.

Voor de speurneus die perfecte huishoudartikelen zoekt, kan er worden uitgeweken naar bijvoorbeeld de Xenos, de Blokker, of de Hema. Ongeacht wat het persoonlijke doel is, iedereen kan hier terecht.

Culturele Voorzieningen

Naast winkels biedt de Kalverstraat ook een aantal culturele voorzieningen, waaronder enkele (rijks)monumenten. Voorbeelden zijn het voormalige burgerweeshuis en de Petrus Pauluskerk. Wanneer ervoor gekozen wordt om vanaf het noordelijke uiteinde op de Dam te lopen, dan wordt op ongeveer driekwart van de lengte de straat onderbroken door het Spuiplein. Dit plein is een zeer gemoedelijke locatie en is ideaal voor een kleine pauze om de benen te ontlasten onder het genot van een kop koffie, een glas witbier, of een lunch.

Kalvertoren-Shoppingcenter Als de pech het net zo stuurt dat de dag geheel of gedeeltelijk door regen wordt getroffen, dan bevindt zich nabij het zuidelijke uiteinde van de straat ook nog de overdekte Kalvertoren. Op meerdere verdiepingen wordt een uitbreiding geboden op het in de straat al aanwezige, ruime aanbod aan winkels. Voor een wat goedkoper drankje of hapje bevindt zich hier ook snack-afdeling van de HEMA, die omringd is door hoge tafels en ideaal is voor een knusse pauze.

Bereikbaarheid Kalverstraat

Met betrekking tot de bereikbaarheid van de Kalverstraat zijn er vele goede mogelijkheden. Er bevinden zich meerdere parkeergarages in de directe nabijheid van de straat. De garages van de Stopera (het muziekgebouw) en de Bijenkorf liggen beide op loopafstand.

Voor shoppers die de auto liever thuis laten staan of er geen hebben, kan ter hoogte van de Dam, het Spuiplein en het Muntplein worden in- of uitgestapt in het openbaar vervoer.

Adres Kalverstraat

Kalverstraat 1012 AC,Amsterdam

Be the first to comment

Leave a Reply