Maak kennis met chef kok Lars Bertelsen

Ons land kent een grote schare chef koks die ieder hun eigen stijl hanteren wanneer het aankomt op het runnen van een keuken in een restaurant. Wie gaat eten bij restaurant Senses in Amsterdam betreedt daarmee het domein van chef kok Lars Bertelsen. Deze kok richt zich op gerechten die een duurzame basis hebben. Hij is gespecialiseerd in het maken van gerechten die niet alledaags zijn. De menu’s die worden geserveerd zijn niet zomaar lukraak samengesteld; er wordt een verhaal verteld aan de gast die daarbij wordt meegenomen op een avontuur waarbij smaak sensaties centraal staan.

Een lust voor de zintuigen
Dat eten niet altijd conventioneel hoeft te zijn merk je als bezoeker gelijk wanneer je naar restaurant Senses toe gaat. De gerechten op de kaart onderscheiden zich in werkelijk alle opzichten. Niet alleen wordt er gebruik gemaakt van zeer gevarieerde ingrediënten; de gerechten zijn tot in de puntjes perfect opgediend. Daardoor voel jij je als gast heel speciaal in dit restaurant. Doordat er aandacht aan alle aspecten wordt besteed is dit restaurant met recht een lust voor de zintuigen.

Jij bepaalt het aantal gangen
Wanneer je naar de website van Senses gaat valt gelijk één ding op; over de inhoud van de gerechten laat chef kok Lars Bertelsen maar weinig los. Wat wel wordt vermeld is het aantal gangen waaruit de maaltijd bestaat. Je kan kiezen voor een menu wat bestaat uit 3, 4, 5, 6 of 7 gangen. Op de website wordt vermeld wat je mag verwachten van het menu en van een avond uit eten. Verwacht wel dat je bij een menu van 7 gangen een avondvullend programma krijgt; je verblijft dan ongeveer 4 uur in het restaurant om verwend te worden met tongstrelende gerechten.

Een bekroond concept
Juist doordat je als gast wordt meegenomen op een culinair avontuur onderscheidt Senses zich van de menigte. In Amsterdam is immers een keur aan restaurants te vinden, en niet elk restaurant biedt dezelfde mogelijkheden. Dat dit concept zo uniek is vond men ook bij Michelin. Het restaurant werd namelijk bekroond met een Michelin ster, waaruit blijkt dat het een culinaire hoogstaande kwaliteit biedt aan de gasten. Je weet als gast dan ook heel zeker dat je een avond voor de boeg hebt die verrassend en meeslepend is.

Lunch en ontbijt
Restaurant Senses biedt jou als bezoeker twee momenten aan waarop er getafeld kan worden. Men biedt de gasten een lunch aan van maandag tot en met zondag van 12:00 tot 15:00. Je kan nog tot 14:00 aanschuiven om te genieten van een heerlijke lunch. Daarna wordt het diner geserveerd van 18:00 tot 22:30.

Een culinaire reis
Met de crisis in ons achterhoofd waren de Nederlandse consumenten veel minder buiten de deur gaan eten. Er werd besloten door chef koks dat het tijd was voor een verandering van het concept wat restaurants tot die tijd hanteerden. Uit eten moest veel meer een culinaire belevenis gaan worden. De gasten in een restaurant wilden niet meer betalen voor een statisch restaurant bezoek waarbij de kok een menulijst voorschotelde. Wie uit eten gaat anno nu geeft de voorkeur aan een restaurant waarbij het menu een avontuur belooft. Wie voor een dergelijke culinaire reis wil gaan zal een restaurant met zorg moeten selecteren.

Eten bij Lars Bertelsen
Lars Bertelsen is als chef kok werkzaam in restaurant Senses in Amsterdam. Dit restaurant heeft een aantal kenmerken die je bij weinig andere restaurants aantreft. Een van de kenmerken is dat er op het internet geen officiële menukaart te vinden is. Je kan hooguit kiezen hoeveel gangen het menu mag hebben wat jij wil gaan kiezen in het restaurant. De verdere indeling van het diner is volledig in handen van een creatieve kok die tot de landelijke top behoort. Hij weet van een normaal diner in een restaurant een avontuurlijke smaaksensatie te maken die je niet snel elders zal aantreffen.

Een verhaal in een aantal hoofdstukken
De menu’s die bij Senses kunnen worden gegeten kunnen bestaan uit 3, 4, 5, 6 of 7 gangen. Iedere gang vormt een deel van het verhaal wat Lars je wil vertellen tijdens het diner. Bij de gangen wordt door de bediening een uitleg gegeven, en samen met de chef-kok beleeft je een prachtig avontuur wat bestaat uit smaken en aroma’s die de zintuigen prikkelen. Dit alles zorgt ervoor dat eten bij Senses niet zomaar een diner is; je gaat naar een belevenis.

Een restaurant wat bekroond is
Wie op zoek is naar een restaurant wat absoluut tot de landelijke top behoort doet er goed aan om de Michelin gids te bekijken. Daarin staan restaurants overal ter wereld die de beste gerechten serveren en daar het meeste werk van maken. Dit restaurant heeft dan ook een Michelin ster gekregen. Het heeft het restaurant absoluut de bekendheid gegeven die het verdient. De gasten bij restaurant Senses komen uit binnenland en buitenland om de artistieke creaties van Lars Bertelsen te proeven. Het concept is een bekroond concept, maar dat is niet het enige wat dit restaurant zo bijzonder maakt.

Een diner voor elke beurs
Restaurants die in de Michelin gids staan hebben doorgaans als gemeenschappelijk kenmerk dat de prijzen behoorlijk aan de hoge kant kunnen zijn. Restaurant Senses heeft echter de prijs van het eten aangepast aan het aantal gangen wat je nuttigt. Daarom ben je voor een diner met 3 gangen een redelijk bedrag kwijt, maar ook voor een menu met 7 gangen is het nog aangenaam tafelen wanneer je met een gezelschap komt.

Be the first to comment

Leave a Reply